:

Hur kom Förortssvenskan till?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kom Förortssvenskan till?
  2. Vem talar Invandrarsvenska?
  3. Hur har Förortssvenskan påverkat svenskan?
  4. Vart kommer Benim ifrån?
  5. Vem pratar förortssvenska?
  6. Vad är multietniskt språk?

Hur kom Förortssvenskan till?

Sociolekt uppkom under 1980- 1990-talet i Stockholms förorter. för att kommunicera med specifik gemenskap där man har somliga kulturella föreställningar.

Vem talar Invandrarsvenska?

I den här uppsatsen används uttrycket invandrarsvenska främst om människor med invandrarbakgrund som lär sig svenska som första språk och använder det som identitetsmarkör även om de kan prata svenska som en infödd.

Hur har Förortssvenskan påverkat svenskan?

När det gäller ungdomarnas förortssvenskaär den speciellt känd för sina slangord och uttryck, som ofta härstammar från olika invandrarspråk. Förortssvenskan är dock också känd för att den låter på ett speciellt sätt. Ofta karakteriseras den som ”stackato” eller på något sätt stötig.

Vart kommer Benim ifrån?

Ordet benim härstammar från turkiskan och betyder, enligt det turkiska lexikonet, 'min' eller 'mitt'.

Vem pratar förortssvenska?

Förortssvenska är en variant av svenska som många ungdomar använder i det dagliga språket som till exempel jalla och walla, men den är oftast folk som kommer ifrån andra länder som pratar svenska men lägger in lite arabiska eller de språket från de landet de kommer ifrån för att de vill ha kvar sitt modersmål och då ...

Vad är multietniskt språk?

Förortssvenska (även multietniskt ungdomsspråk, Rinkebysvenska, blattesvenskan, Rosengårdssvenska, miljonsvenska, ortensvenska) är en sammanfattande benämning på sociolekter som talas i vissa svenska invandrartäta områden, särskilt i eller utanför större städer.