:

I vilken världsdel ligger Indonesien?

Innehållsförteckning:

  1. I vilken världsdel ligger Indonesien?
  2. Vad betyder Indonesien?
  3. I vilket land ligger Bali?
  4. Vilka länder ligger i Indonesien?
  5. Vilken klimatzon ligger Indonesien i?
  6. I vilket land finns det flest muslimer?
  7. Hur fattigt är Indonesien?
  8. Vad exporterar Indonesien?
  9. Är Indonesien ett rikt land?
  10. Hur ser naturen ut i Indonesien?

I vilken världsdel ligger Indonesien?

Asia Indonesia/Continent

Vad betyder Indonesien?

Namnet Indonesien är bildat av latinets Indus, "Indien", och grekiskans nesos, "ö".

I vilket land ligger Bali?

Bali är en 5 780 km² stor ö och en provins med 4,2 miljoner invånare med snabb befolkningsökning (jan 2014) i det sydostasiatiska landet Indonesien.

Vilka länder ligger i Indonesien?

Indonesien, officiellt Republiken Indonesien, är en stat i Sydostasien och Oceanien (västra Stilla havet). Indonesien består av över 13 466 öar och 33 provinser. Indonesien är det fjärde folkrikaste i världen och har världens största muslimska befolkning...

Vilken klimatzon ligger Indonesien i?

Indonesien utgörs av en väldig övärld som breder ut sig mellan det sydöstasiatiska fastlandet och Australien. Av de drygt 18 000 öarna är ungefär 6 000 bebodda. Indonesien har ett tropiskt havsklimat med hög luftfuktighet.

I vilket land finns det flest muslimer?

Den indonesiska övärlden breder ut sig nästan 500 mil mellan Sydöstasiens fastland och Australien. Indonesien är världens fjärde folkrikaste stat och har den största muslimska befolkningen i världen. Sedan president Suhartos fall 1998 har landet utvecklats i demokratisk riktning.

Hur fattigt är Indonesien?

Fattigdomen är utbredd. 40 procent av den indonesiska befolkningen lever på 2 US dollar per dag. Fattigdomen är särskilt omfattande i landets östra delar och på landsbygden.

Vad exporterar Indonesien?

Indonesiens viktigaste exportvaror är olja, naturgas, elektriska apparater, kläder, textilier, skor, naturgummi, palmolja och plywood. De exporterar varor främst till USA, Japan, Singapore och Kina.

Är Indonesien ett rikt land?

Landets bruttonationalprodukt (BNP) har stigit de senaste åren och i dag är Indonesien den största ekonomin i Sydostasien. Samtidigt ökar ojämlikheten mellan rik och fattig och 110,8 miljoner människor lever på under två dollar, eller ungefär 16 svenska kronor, om dagen.

Hur ser naturen ut i Indonesien?

Indonesiens öar präglas av skogsklädda berg, men vidsträckta låglandsområden finns också på några av öarna. Landet har ett tropiskt kustklimat med en luftfuktighet mellan 70-90 procent. ... Indonesien har världens tredje största tropiska regnskog och skogen täcker 70 % av landets landyta. Avskogning är ett växande problem.