:

Hur skär man Morotsstavar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skär man Morotsstavar?
  2. Hur hackar man morot?
  3. Hur länge håller Morotsstavar i kylen?
  4. Hur strimlar man potatis?
  5. Hur skär man Gurkstavar?
  6. Vad menas med Slanta?
  7. Hur riva morötter?

Hur skär man Morotsstavar?

Skär moroten snett, samtidigt som du snurrar på moroten en kvarts varv mellan varje gång, så får du fina oregelbundna bitar som ser ut att komma från vilken restaurang som helst. Blir jättefint i mixen med ugnsrostade grönsaker.

Hur hackar man morot?

Juliennemandolin. Ny variant av den klassiska mandolinen – den här gör strimlor istället för skivor. På bara några sekunder strimlar du enkelt gurka, potatis eller morötter. Toppen för tzatsiki, coleslaw eller bara en riktigt snygg sallad.

Hur länge håller Morotsstavar i kylen?

Morötter. Morötter behöver fukt för att hålla sig spänstiga. Att förvara dem i ett glas vatten i kylskåpet gör att de håller sig fasta och fina i en till två veckor i kylskåpet. Perfekt när man vill samla ett knippe med rötter på nära håll utan att behöva gå ut till trädgårdslandet.

Hur strimlar man potatis?

Potatisen skalar man och skär till tunna stavar eller strimlor med hjälp av en matberedare eller mandolin. Själv brukar jag köra potatisen i en mixer med rivblad med extra stora hål. Löken skivas och varvas mellan lagren av potatis precis som i en potatisgratäng.

Hur skär man Gurkstavar?

Ett snabbt och enkelt sätt att få stavar är att skära bort det längst ut på ändorna. Dela sedan gurkan i fyra bitar på längden och skär sedan varje längd i stavar, som på bilden. Gurka är mjukt, så kanske kan barnen hjälpa till att skära utan att behöva ha en allt för vass kniv.

Vad menas med Slanta?

Slanta betyder i stort sett samma sak som fiska med slantspö även slang för att betala; - ja det är bara att slanta upp här serru.

Hur riva morötter?

Ett rivjärn eller ett råkostjärn är en köksprodukt som de allra flesta har hemma. Med rivjärnet kan du riva ost, morötter och andra grönsaker, hyvla parmesan eller finriva vitlök.