:

Hur gör man rent galon?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man rent galon?
  2. Hur ska man tvätta regnkläder?
  3. Kan man torktumla regnkläder?
  4. Vilket material är galon?
  5. Hur länge håller galon?
  6. Kan man tvätta en regnjacka?
  7. Hur tvätta Skalkläder?
  8. Kan man torktumla galon?
  9. Kan man torktumla ytterkläder?

Hur gör man rent galon?

SKÖTSELRÅD

  1. Lätt att hålla rent – bara att torka av med en fuktig trasa!
  2. Om plagget ändå behöver tvättas gäller 40 grader i maskin.
  3. Galon® kan skadas om plagget utsätts för hög värme, undvik därför torkskåp eller torktumlare.
  4. Vänd regnkläderna ut och in om de är blöta så kommer de att torka snabbare.

Hur ska man tvätta regnkläder?

Regnkläder kan tvättas i tvättmaskin, 30 grader. Plaggen ska tvättas regelbundet för att upprätthålla funktionen i membranet som gör att plagget andas och är vattentätt. Torka regnkläderna i torkskåp på låg värme för att aktivera den vattenavvisande ytbehandlingen på tyget, eventuellt lufttorka i rumstemperatur.

Kan man torktumla regnkläder?

För att förbättra den smuts- och vattenavvisande ytan kan du torktumla plagget i ca 15 minuter. Detta gäller alla ytterplagg, även då plaggets skötselråd inte generellt tillåter torktumling (förutom regnkläder som inte har någon ytbehandling).

Vilket material är galon?

Galonväv är en plastbelagd textil (oftast bomull eller nylon). Plasten som används är oftast polyuretan (PU) och numera sällan polyvinylklorid (PVC). Plastbeläggningen gör väven vattentät, men också helt lufttät – som en plastpåse. Vid tillverkning av vattentäta kläder av galonväv måste alla sömmar svetsas.

Hur länge håller galon?

Galon är helt tätt och andas inte. Vare sig vatten eller smuts tränger igenom materialet, och håller på så vis ditt barn snustorrt vid regn. Dessutom är galon mycket slitstarkt och enkelt att göra rent – det är bara att skölja av jackan eller byxorna med lite vatten.

Kan man tvätta en regnjacka?

– Ja. Alla regnkläder bör tvättas med avigsidan ut. Undvik att använda blek- och sköljmedel. Men tänk på att både skalkläder och galon går bra att göra rent genom att spola av eller torka av med en trasa i första hand.

Hur tvätta Skalkläder?

Tvätta i maskin i 40 ºC med lite flytande tvättmedel. Skölj två gånger och centrifugera så lite som möjligt för att undvika att plagget blir skrynkligt. Använd inte pulvertvättmedel eller produkter som innehåller mjukmedel, sköljmedel, fläckborttagningsmedel eller blekmedel eftersom de påverkar plaggets prestanda.

Kan man torktumla galon?

Ytterplagg bör tvättas emellanåt, men inte för ofta då tvätt och torktumling sliter på materialet. ... Galon slits om det utsätts för värme, undvik därför torkning i torkskåp eller torktumlare för att på så sätt få plaggen att hålla längre.

Kan man torktumla ytterkläder?

Det går bra att torktumla dunjackan på låg värme. Vänd den ut och in, dra igen alla blixtlås och släng in ett par tennisbollar. De kommer att hjälpa till att fördela dunet jämnt i torktumlaren. Se bara till att jackan är helt torr och att dunet återfått sin volym när du slutat torktumla den.