:

Hur gör man rent rullgardiner?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man rent rullgardiner?
  2. Vad är Lamellgardin?
  3. Hur dammar man av persienner?
  4. Kan man tvätta lamellgardiner?
  5. Kan man tvätta sammetsgardiner?
  6. Kan man skarva lamellgardiner?
  7. Kan man korta lamellgardiner?
  8. Hur gör man bäst rent persienner?

Hur gör man rent rullgardiner?

Rullgardiner är blir sällan smutsiga då de rullas ihop eller hänger helt rakt. Du kan lätt rengöra de med en våt trasa eller dammsugare.

Vad är Lamellgardin?

En lamellgardin består av så kallade lameller, som hänger vertikalt över ett fönster. På engelska kallas de för ”Vertical blinds”, alltså ”Vertikala persienner”. Lamellerna avslutas antingen med en insydd tyngd, eller en tyngd och en kulkedja som binder samman lamellerna.

Hur dammar man av persienner?

Följer du nedanstående steg så blir dina persienner som nya:

  1. Använd dammsugare eller dammvippa. Om möjligt räcker det oftast med att använda en dammsugare eller dammvippa för att avlägsna damm från lamellerna. ...
  2. Gör en blandning av vatten och såpa. ...
  3. Använd bomullshandskar eller trasa. ...
  4. Torka av lamellerna.

Kan man tvätta lamellgardiner?

Fyll en balja med ljummet vatten (inte varmare än 30°) och häll i ett flytande icke syntetiskt tvättmedel (för t. ex. ulltvätt). Rengör lamellerna försiktigt med en mjuk lätt fuktad borste eller svamp utan att ta bort lamellerna från överlisten.

Kan man tvätta sammetsgardiner?

Vi rekommenderar att du vädrar tyget utomhus vid fuktiga dagar för att fräscha upp tyget. Du kan tvätta sammet i tvättmaskin på 40 grader, men följ alltid de enskilda rekommendationerna på produkten då även tex sömmar, tryck och broderier kan påverkas av hur tvätten görs.

Kan man skarva lamellgardiner?

Du skarvar bara den raka skenan och böjen med en skarvdel och förstärker med fäste i skarven. För mindre vrår kan det till och med räcka med två hörnböjar som skarvas med skarvdel.

Kan man korta lamellgardiner?

Korta höjden gör du enkelt själv genom att klippa till tyglamellerna, se våra "mätråd". Du kan välja att köpa en komplett lamellgardin där allt ingår, eller köpa skena och tyglameller separat. Det ger dig en möjlighet att kombinera olika tyger på en skena för en personlig och effektfull anläggning.

Hur gör man bäst rent persienner?

Vårt bästa tips är att använda varmt vatten och såpa. Fyll en balja med vatten, häll i lite såpa och skrubba persiennerna. Använd därefter en torr trasa för att torka av för att säkerställa att all såpa är borta.