:

Hur rengör man Kompositsten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur rengör man Kompositsten?
  2. Hur tålig är Kompositsten?
  3. Vad är Stenkomposit?
  4. Hur underhålla Kvartskomposit?
  5. Finns i Kvartskomposit?
  6. Hur görs Kompositsten?
  7. Vad är Marmorkomposit?

Hur rengör man Kompositsten?

ATT ÄGA, UNDERHÅLLA OCH NJUTA AV DIN KOMPOSITSKIVA Om du har polerad yta kan den rengöras med hjälp av milt flytande två och fuktig luddfri duk eller mikrofiberduk. Tvätta sedan med vatten och torka av. Man bör alltid använda rengöringsmedel med ett pH-värde mellan 5-8.

Hur tålig är Kompositsten?

Tåliga och prisvärda bänkskivor Det som utmärker en bänkskiva tillverkad i komposit är den extrema hållbarheten. Vare sig vassa föremål, smuts eller vätskor påverkar ytmaterialet på skivan. Det beror på att materialet är helt kompakt. Det finns inga porer som kan släppa in vare sig fukt eller smuts.

Vad är Stenkomposit?

Stenkomposit består av stendamm, partiklar, harts, färgämnen och ibland glasbitar. En marmorkomposit har till exempel egenskaper som liknar marmor men dess yta är helt sluten och inte lika porös som marmor. Ytan är också helt jämn utan marmorns naturliga ådringar och schatteringar.

Hur underhålla Kvartskomposit?

Rengöring av kvartskomposit För daglig rengöring är en mikrofiberduk fuktad med vatten tillräcklig. Vid eventuella fläckar eller lättare nedsmutsning av bänkskivan rekommenderas normal tvätt med en PH-neutral natursåpa, t. ex. färdigutspädd STEINFIX 60 eller STEINFIX 70 i sprayflaska.

Finns i Kvartskomposit?

Kvartskomposit är en “tillverkad” sten gjord av 94 % stenmjöl (kvarts) och 6 % bindmedel. Stenen marknadsförs under olika namn beroende på tillverkare men processen är densamma. Stenmjöl och bindmedel pressas samman under vakuum och mycket högt tryck.

Hur görs Kompositsten?

Komposit i detta fall är vanligen material bestående av starka och styva fibrer som stadgas och sammanhålles av ett så kallat matrismaterial, oftast plast. Genom lämpliga kombinationer av fibrer och matrismaterial kan kompositmaterial framställas med egenskaper som de enskilda materialen inte kan uppfylla.

Vad är Marmorkomposit?

Marmorkomposit. Tillverkad marmor göres av krossad marmor och bindmedel som pressas ihop under vakum till block. Därefter bearbetas stenen på samma sätt som natursten och man kan tillverka golv, trappor och fönsterbänkar. Egenskaperna är ungefär de samma som för marmor men utseendet skiljer sig något.