:

Vilken tvål till menskopp?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken tvål till menskopp?
  2. Hur länge kan man använda samma menskopp?
  3. Hur länge ska man koka något för att sterilisera?
  4. Varför luktar min menskopp illa?
  5. Hur luktar Mensblod?
  6. Kan man ha menskopp utan mens?

Vilken tvål till menskopp?

Tvålen bör i så fall vara parfymfri och ha ett pH-värde som ligger nära slidans (cirka 3,5–4). Den ska inte innehålla olja eller oljebaserade ingredienser då olja kan förstöra koppens material. När din mens är slut kan du koka den så att den är ren inför nästa mensperiod.

Hur länge kan man använda samma menskopp?

De olika kopparna som tillverkas runtom i världen är vanligen gjorda av silikon, plast eller gummi i olika blandningar. De flesta anger mellan 3 och 10 års livslängd på sina menskoppar, så det är rimligt att tro att din menskopp kommer att kunna användaslänge. Vissa kommer säkert att kunna användas ännu längre.

Hur länge ska man koka något för att sterilisera?

Åsikterna går ibland isär om nödvändigheten för sterilisering, medan samtliga håller med om vikten av att nappflaskor och nappar är rena för att säkerställa ditt barns hälsa och förhindra infektioner. Den vanligaste metoden att sterilisera nappflaska är genom kokning i vatten. Det sker i cirka 5 minuter.

Varför luktar min menskopp illa?

Om den suttit inne längre än 12 timmar kan det hända att den luktar dåligt när du tar ut den. Det är inte farligt. Var extra noga när du rengör den. Du behöver kanske sterilisera den i kokande vatten en extra gång innan du använder den igen.

Hur luktar Mensblod?

Elisabeth säger att det vanligtvis är en lätt syrlig doft, till en mer metallisk lukt runt omkring eller efter din mens. Om du mår bra och flytningarna inte luktar på något ovanligt sätt finns det i allmänhet ingen anledning till oro.

Kan man ha menskopp utan mens?

Då slipper du en överraskning i trosorna eller använda trosskydd och binda för att mensen inte ska komma på kläderna. Menskoppen kan sitta inne i 12 timmar, oavsett om du har mens eller inte. Har du inte mens så är den lätt att glömma bort, eftersom den inte känns.