:

Hur funkar Bilprovningen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur funkar Bilprovningen?
  2. Vad gör man på en besiktning?
  3. Vad gör man på Bilprovningen?
  4. När upphör besiktning av bil?
  5. Hur gör man vid Ombesiktning?

Hur funkar Bilprovningen?

Vi kontrollerar karosseriet inklusive motorhuven, dörrarna, skärmar, samtliga rutor, dina bilbälten och att din bil inte har några trafikfarliga anordningar monterade. ... I bilar som används av körskolor kontrollerar vi dubbelkommandot. I handikapputrustade bilar kontrolleras specialutrustningen.

Vad gör man på en besiktning?

Reflexer, backspeglar och de lampor som är viktiga för trafiksäkerheten kontrolleras, till exempel strålkastare, blinkers och bromsljus. Vi besiktar motorutrymmet och kontrollerar att det inte läcker bränsle. Vi vill också se att du har en varningstriangel, så ta gärna fram den innan bilbesiktningen.

Vad gör man på Bilprovningen?

Vi kontrollerar reflexer, backspeglar och de lampor som är viktiga för trafiksäkerheten som till exempel strålkastare, blinkers och bromsljus. Dessutom undersöker vi motorutrymmet och kontrollerar att det inte läcker bränsle. Det måste även finnas en varningstriangel i fordonet så ta gärna fram den innan besiktningen.

När upphör besiktning av bil?

Fordon som är 50 år eller äldre kan befrias från besiktning. En förutsättning för att bli befriad från besiktning är att fordonet har en godkänd och gällande kontrollbesiktning inom de senaste 2 föregående kalenderåren för att undantaget ska börja gälla.

Hur gör man vid Ombesiktning?

Efter tre underkända kontroller i rad måste du återkomma för en efterkontroll inom en vecka, annars inträder körförbud, oavsett var i perioden du befinner dig. Du kan boka en tid för efterkontroll eller välja en drop-in-tid hos oss. Tänk på att alla våra stationer inte besiktar alla typer av fordon.