:

Varför Oil Pulling?

Innehållsförteckning:

  1. Varför Oil Pulling?
  2. Vad händer när man tänder på olja?
  3. Är olivolja bra för tänderna?
  4. Är kokosolja bra för tänderna?
  5. Kan man svälja kokosolja?
  6. Är det bra att använda munskölj?
  7. Får man vita tänder av kokos?

Varför Oil Pulling?

Oil pulling är en Ayurvedisk metod som sägs förbättra munhygienen och rensa kroppen. Dessutom lär metoden minska plack, hjälpa till att hålla tandköttet friskt och minska tandkänslighet. Och som bonus får du vitare tänder!

Vad händer när man tänder på olja?

Minskar bakterier och gifter Metoden sägs rensa munnen från bakterier och plack som orsakar inflammationer och dålig andedräkt. Vanligen används en matsked kokosolja eller sesamolja som sköljs runt i munnen under 10-20 minuter för att sedan spottas ut i papperskorgen. Med oljan följer bakterier och toxiner ut.

Är olivolja bra för tänderna?

Val av olja Den mest effektiva oljan sägs vara kallpressad, ekologisk sesamolja, men även andra oljor såsom kallpressad kokosolja, solrosolja och olivolja används. ... Eftersom kokosolja även underlättar absorptionen av kalcium i kroppen, hjälper det att ge starka tänder.

Är kokosolja bra för tänderna?

Oljan drar ut bakterier ur tandkött och gom och håller munnen och tänderna friska! Bra vid inflammerat tandkött, och tandfickor men även bra att göra i förebyggande syfte. Tandköttsinflammation; Borsta tänderna som vanligt först, därefter annan mjuk tandborste med kokosolja på och borsta en gång till med kokosolja.

Kan man svälja kokosolja?

Spotta ut oljan i papperkorgen. Viktigt är att du inte spottar ut oljan i handfatet då oljan kan fastna i rören, men du ska även undvika att svälja oljan.

Är det bra att använda munskölj?

Ett bra munskölj kan ersätta vanlig tandborstning Studier visar på att tandsköljning kan förbättra din munhygien och reducera risken för tandköttsinflammation. ... Att använda tandborste och tandtråd två gånger om dagen reducerar mer plack och orenheter än om du enbart använder munvatten.

Får man vita tänder av kokos?

Kokosoljan hälsosamma egenskaper Kokosoljan kan med andra ord mycket väl ge dig renare och fräschare mun. Det finns däremot inget som tyder på att du får just vitare tänder genom att skölja munnen med kokosolja. Om du däremot söker ett naturligt alternativ till munskölj så passar kokosolja perfekt.