:

Vad behöver man göra innan Handledarkurs?

Innehållsförteckning:

  1. Vad behöver man göra innan Handledarkurs?
  2. Hur bokar man introduktionsutbildning?
  3. När ska man börja övningsköra med personbil?
  4. Vad krävs för att få övningsköra med personbil?
  5. Vad krävs för att få övningsköra för lastbil?

Vad behöver man göra innan Handledarkurs?

Introduktionskurs (Handledarkurs) Oavsett om man ska övningsköra privat eller på körskola så måste eleven ha ett körkortstillstånd. Det är en fördel att man gör ansökan om körkortstillstånd innan man går introduktionsutbildningen. På så sätt kan man komma igång snabbare med att övningsköra.

Hur bokar man introduktionsutbildning?

Bokningen sker endast via hemsida fruangensbilskola.se scrolla ned till boka online Timecenter. Varje person ska boka sin plats på vårt bokningssystemet, varje bokning ska innehålla en unik mobilnummer, mejladress och komplett personnummer för att bokningen ska genomföras.

När ska man börja övningsköra med personbil?

  • Vid vilken ålder får man börja övningsköra med personbil? För att övningsköra med personbil ska du ha fyllt 16 år och ha giltigt körkortstillstånd. Om du ska övningsköra med personbil och tillkopplad lätt släpvagn eller med lätt lastbil ska du ha fyllt 17 år och 6 månader.

Vad krävs för att få övningsköra med personbil?

  • Vid all privat övningskörning krävs att körningen sker under uppsikt av en person som är godkänd som handledare. Det finns inget förbud mot att fler personer är med i bilen. För att få övningsköra ska du. ha fyllt 16 år om du bara ska övningsköra med personbil.

Vad krävs för att få övningsköra för lastbil?

  • Handledaren och eleven behöver bara gå en introduktionsutbildning för att få övningsköra för personbil och lätt lastbil (B-behörighet). Om övningskörningen gäller för något annat fordon, till exempel motorcykel eller lastbil, behöver ni inte gå en sådan utbildning.