:

Hur gör man när man svetsar med Pinnsvets?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man när man svetsar med Pinnsvets?
  2. Vad ska man tänka på när man svetsar?
  3. Vad händer när man svetsar?
  4. Vilken typ av svets ska man ha?
  5. Hur svetsa med Migsvets?
  6. Kan man hålla i elektroden när man svetsar?
  7. Hur mycket gas vid MIG-svetsning?
  8. Hur varmt är det när man svetsar?

Hur gör man när man svetsar med Pinnsvets?

Vanliga arbetsområden för pinnsvets är svetsning av rörledningar. Det går även att använda pinnsvets under vatten, dock krävs en särskild typ av elektrod som är utvecklad för just vatten. För att du ska kunna använda en pinnsvets krävs en strömkälla, en återledare och en svetsledare med elektrodhållare.

Vad ska man tänka på när man svetsar?

KROPPEN ska vara täckt av kläder som inte får innehålla något syntetmaterial. En svetsloppa kan bränna igenom och fastna på huden. HÄNDERNA skyddas av tjocka läderhandskar som tål hög värme. När du inte svetsar kan du använda bomullshandskar med nonslipbeläggning som ger dig bra grepp.

Vad händer när man svetsar?

Med svetsning avses fogning eller sammansmältning av arbetsstycken genom uppvärmning och/eller tryck, så att de bildar en enhet. Värmekällan vid svetsning är vanligen en elektrisk ljusbåge där strömmen kommer från en svetsströmkälla. Svetsning med ljusbåge kallas bågsvetsning.

Vilken typ av svets ska man ha?

MIG/MAG: Vanligaste svetsen som oftast kallas MIG. För det mesta används 0.6-0.8 mm tjock svetstråd + tillsats gas. Lättanvänd och billig. Dock inte rekomenderad för highend customjobb i tunnplåt.

Hur svetsa med Migsvets?

Vid MIG/MAG-svetsning upprätthålls en ljusbåge mellan tråd/rörelektroden och arbetsstycket. Tråd-/rörelektroden matas fram genom svetspistolen. Ljusbågen smälter samman grundmaterialet och trådelektroden och formar på så sätt svetsfogen.

Kan man hålla i elektroden när man svetsar?

Egon84 skrev: Om man är ovan kan det hjälpa om man vrider det man svetsar på så man håller elektroden stående, svetsa i sidled och vertikalt är svårare. Det har du helt rätt i.

Hur mycket gas vid MIG-svetsning?

Ungefär lika många L/min som hylsan är i mm brukar vara en grundregel. Passa dig för att ha för mycket gasflöde bara. Då kan det faktiskt bli så att syre sugs in i smältan. Beror även på vilket läge du svetsar också.

Hur varmt är det när man svetsar?

Den alstrar sin värme av en blandning av gaserna acetylen och oxygen vilket ger en flamtemperatur på 3200°C. Svetslågan, som har lägre temperatur och är mindre koncentrerad än ljusbågen vid elektrisk svetsning, riktas mot fogkanterna som smälts varefter man kan tillföra tillsatsmaterial efter behov.