:

Hur gör man med Överblommade påskliljor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man med Överblommade påskliljor?
  2. Hur gör man med påskliljor?
  3. När ska man klippa ner påskliljor?
  4. Vad gör man med gamla påskliljor?
  5. Hur djupt ska man sätta påskliljor?
  6. Hur länge står sig påskliljor?

Hur gör man med Överblommade påskliljor?

man kan välja att göra på två sätt. Antingen så klipper man bort hela knoppen med det överblommande så kommer löken att bli större och i bästa fall dela på sig och få minilökar man kan plantera om senare. Eller så låter man den vara kvar så kommer den antagligen att fröa av sig och så får man mer blommor på det sättet.

Hur gör man med påskliljor?

När du köper påskliljor så har de mycket näring lagrat i själva löken och är därför en lättskött växt. Placera krukan på ett svalt ställe, undvik direkt solljus. Vattna sparsamt runt lökarna när jorden torkat lätt och var noga med att inte övervattna. Efter blomning kan du med fördel plantera ut plantan utomhus.

När ska man klippa ner påskliljor?

Odla svarar: Du får låta dem vissna ner. När bladen är torra och lossnar lätt kan du ta bort dem.

Vad gör man med gamla påskliljor?

Du kan plantera ner dem nu, men klipp inte bort bladen! Lökarna tar all sin näring från bladen och lagrar i löken till nästa vår, och om du då tar bort bladen, kan blomningen utebli nästa vår. lökar har rötter som dom tar näring ifrån jorden.

Hur djupt ska man sätta påskliljor?

Gräv en grop som är 2-3 gånger så djup som löken är stor. Lägg ner löken med den spetsiga sidan uppåt.

Hur länge står sig påskliljor?

Ställ blommorna i kallt vatten och tillsätt en halv dos näring Hållbarheten är mellan 3 och 6 dagar. Vattnet bör bytas ofta. Eftersom påskliljorna utsöndrar ett slem som försämrar hållbarheten hos andra snittblommor bör man låta snittytan torka innan de blandas med andra blommor.