:

Hur gör man rent en pizzasten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man rent en pizzasten?
  2. Hur rengöra Baksten?
  3. Var kan man köpa en Pizzasten?
  4. Varför spricker Pizzasten?
  5. Varför blir pizzan bränd i botten?

Hur gör man rent en pizzasten?

Pizzasten. Diska pizzastenen i varmvatten utan diskmedel före första användningstillfället och därefter varje gång du har använt den. Ta bort eventuell grov smuts med en svamp eller borste och skölj med rent vatten efteråt. Se till att pizzastenen är helt torr innan du lägger den på grillen.

Hur rengöra Baksten?

Rengöra din baksten:

  1. Låt stenen ligga kvar i ugnen och svalna innan du tar ut den. Tänk på att stenen blir väldigt varm och bibehåller värmen länge.
  2. Diska din baksten med ljummet vatten när den är kall.
  3. Stenen ska torkas på eftervärme i ugnen eller ett dygn i rumstemperatur.

Var kan man köpa en Pizzasten?

På HORNBACH kan du köpa pizzasten från välkända varumärken som: pizzasten Tenneker, pizzasten Weber, pizzasten Landmann eller Napoleon pizza. Med en pizzasten kan du tillaga riktig stenugnsbakad pizza hemma. Pizzastenen tillagar pizzan eller brödet underifrån och resultatet blir ett härligt frasigt bröd.

Varför spricker Pizzasten?

Om du placerar den direkt på en riktigt varm grill finns det nämligen risk för att materialet spricker eller smulas sönder. Vissa material är också mer känsliga än andra. Rengör också stenen noggrant mellan användning för att den ska hålla längre.

Varför blir pizzan bränd i botten?

Det stod på bruksanvisningen till pizzastenen att man skulle strö lite mjöl på den innan man la på pizzan, men vårt mjöl blev svart direkt, så första pizzan fick vi slänga för att den blev så bränd. Vi la nog på pizzan för tidigt också, grillen var lite för varm just då.