:

Vad kostar det att åka med djurambulansen?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar det att åka med djurambulansen?
 2. Vad gör djurambulansen?
 3. När ska man ringa djurambulansen?
 4. Vem äger djurambulansen?
 5. Får djurambulans köra med blåljus?
 6. Har djurambulansen blåljus?
 7. Vilka fordon får köra med blåljus?
 8. Får man köra om ett utryckningsfordon?
 9. Vilka bilar får köra med blåljus?
 10. Är det olagligt att ha blåljus på bilen?

Vad kostar det att åka med djurambulansen?

Kostar det att åka med Svenska Djurambulansen? Att ringa oss och få hjälp med transport är helt kostnadsfritt. Vi anser att det inte ska vara en kostnadsfråga om ett djur ska få komma in till veterinär för att få vård.

Vad gör djurambulansen?

Svenska Djurambulansen är en ideell förening som gör precis det som namnet antyder, transporterar skadade eller sjuka djur till veterinär eller annan lämplig instans. Föreningen drivs med tanken att inget djur ska behöva lida, och startades 2008 av William Wright.

När ska man ringa djurambulansen?

När ska jag ringa? Om ett husdjur är sjukt, skadat eller har avlidit, kan du ringa oss så transporterar vi djur och ägare till närmaste veterinär eller annan lämplig instans.

Vem äger djurambulansen?

När ATL söker Djurambulansens ägare Mikael Gustavsson för att höra hur det går för företaget svarar han: – Det är inget jag behöver prata med er om.

Får djurambulans köra med blåljus?

Blåljus har de också, men de får bara använda dem i undantagsfall med ett särskilt tillstånd från polisen. Djurambulansen Stockholm gör utryckningar över hela länet – från Norrtälje till Nynäshamn.

Har djurambulansen blåljus?

Enligt frågeställaren ställs frågan mot bakgrund av att Vägverket har fattat ett beslut om att förbjuda djurambulanser att vid utryckning använda blåljus. Trafiklagstiftningen är mycket restriktiv när det gäller möjligheten att registrera fordon som utryckningsfordon som därmed har rätt att använda blåljus.

Vilka fordon får köra med blåljus?

I Sverige används blåljus av utryckningsfordon (polis, ambulans och brandbil), medan röda ljus i andra länder är vanligt på bland annat ambulanser. Orange ljus är då allmänna varningsljus på motorfordon, och de används vid vägarbete, bärgning av fordon, på breda fordon eller vid fordonskontroll.

Får man köra om ett utryckningsfordon?

Blåljuset betyder antingen att utryckningsfordonet kör under utryckning eller också varnar för något på eller vid vägen. Under utryckning krävs fri väg av andra trafikanter. Då kan man normalt inte köra om inom reglerna. Men går det och du ändå kan lämna fri väg så är inte själva omkörningen förbjuden.

Vilka bilar får köra med blåljus?

Så, vilka får köra med blåljus?

 • Exempel på utryckningsförare:
 • Trafikledare.
 • Räddningstjänst.
 • Polis & Tullverk.
 • Skyddsvakter.
 • Tekniker av samhällsviktig utrustning.
 • Veterinärer.
 • Jourläkare.

Är det olagligt att ha blåljus på bilen?

De enda ljusen man får använda i sin egen bil är de som står föreskrivna i 3 kap. 76 § trafikförordningen (). Eftersom användningen av blåsljus endast är till för utryckningsfordon, är alla andra som använder det obehöriga, då det ger ett felaktigt intryck att man utövar myndighet.