:

Vad består Kalles kaviar av?

Innehållsförteckning:

  1. Vad består Kalles kaviar av?
  2. Vad gör man kaviar av?
  3. Vilken fiskrom?
  4. Vad innehåller Smörgåskaviar?
  5. Vad kan man ha till Kalles Kaviar?
  6. Hur länge håller sig rysk kaviar?
  7. Hur förvara rysk kaviar?

Vad består Kalles kaviar av?

Några milstolpar i Kalles historia 1850: Saltad torskrom med stark smak blir populär. En slags förlaga till Kalles Kaviar. 1910: Av misstag blandar någon olja i den saltade torskrommen och den nya tidens kaviar uppstår.

Vad gör man kaviar av?

Enligt CITES-definitionen är kaviar obefruktade, döda och bearbetade ägg (rom) från alla arter av störartade fiskar (Acipenseriformes spp.). Förr i tiden utvann man kaviar genom att alltid slakta fiskarna. Därför har vissa arter nästan utrotats på grund av den stora efterfrågan.

Vilken fiskrom?

Stenbitsrom är rom från fisken sjurygg eller kvabbso som honan kallas (stenbit är namnet på hanen). Rommen är svagt orange, men färgas röd eller svart med färg-ämnen. Röd är populärast, cirka 70 % mot svart cirka 30 %.

Vad innehåller Smörgåskaviar?

Smörgåskaviar består av rom från torskfiskar, och fungerar bland annat som smörgåspålägg. Till skillnad från rysk kaviar är den betydligt mer bearbetad. Förutom rom, som oftast är rökt, så innehåller den även matolja, tomatpuré, potatis, socker, med mera.

Vad kan man ha till Kalles Kaviar?

Ofta går tankarna genast till klassiker som ägg, knäckebröd och formfranska. Detta vill Kalles Kaviar ändra på genom att visa på att det finns oändligt många andra sätt att njuta av det rosa guldet.

Hur länge håller sig rysk kaviar?

Sikta generellt på en temperatur på omkring -3 grader celsius, då detta anses vara den optimala temperaturen för caviar och kan hålla en caviarburk färsk i upp till 8 månader.

Hur förvara rysk kaviar?

Förvara din caviar i den kallaste delen av kylskåpet med en kylklamp ovanför och under caviaren. Sikta generellt på en temperatur på omkring -3 grader celsius, då detta anses vara den optimala temperaturen för caviar och kan hålla en caviarburk färsk i upp till 8 månader.