:

Vad kan man göra med kokosmjöl?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra med kokosmjöl?
  2. Hur tillverkas kokosmjöl?
  3. Kan man ersätta kokosmjöl?
  4. Vad är mandelmjöl bra för?
  5. Vad gör man med Fiberhusk?
  6. Hur länge håller Kokosmjöl?
  7. Är Kokosmjöl glutenfritt?
  8. Kan man göra Kokosmjöl själv?

Vad kan man göra med kokosmjöl?

Kokosmjöl används i olika bröd och bakverk för att ersätta vetemjöl och annat mjöl för den som vill äta mindre kolhydrater eller är glutenintolerant. Kokosnötsmjöl förekommer ofta i recept för lågkolhydratskost, LCHF som går ut på att äta mindre kolhydrater och mer fett.

Hur tillverkas kokosmjöl?

Kokosmjöl tillverkas genom att det färska kokosnötsköttet behandlas kort efter skörd, pressas på olja och försiktigt torkas under 40 grader Cesius för att hålla rå standard. Förutom att kokosmjölet innehåller 40 procent kostfiber så innehåller det ca 20 procent högvärdigt protein.

Kan man ersätta kokosmjöl?

1 dl kokosmjöl kan bytas ut mot: 2 dl mandelmjöl + 1,5 msk fiberhusk.

Vad är mandelmjöl bra för?

Mandelmjöl är bra att använda till bakverk och desserter när man vill baka utan kolhydrater. I vissa recept kan man byta ut vetemjöl mot mandelmjöl för att få lågt GI och även glutenfritt.

Vad gör man med Fiberhusk?

Fiberhusk är pulveriserat psylliumfröskal. Det används ofta i glutenfria bakverk för att få ett bättre bakresultat. Fiberhusk suger upp vätska och sväller och är därför en passande ingrediens även i glutenfria pannkakor, köttbullar och liknande maträtter.

Hur länge håller Kokosmjöl?

Hållbarheten är vanligen 18 månader från förpackningsdag och det håller c:a 2 månader när förpackningen öppnats. Kokosnötens fruktkött kallpressas först, för att få ut kokosoljan, sedan torkas den och slutligen males fruktköttet till mjöl!

Är Kokosmjöl glutenfritt?

Ur ett Paleo perspektiv finns det egentligen två stora och välkända mjölsorter, och det är sannolikt dessa två mjölsorter som du oftast ser i paleobakverk, kokosmjöl och mandelmjöl. Dessa är glutenfria och enkla att använda sig av.

Kan man göra Kokosmjöl själv?

Kokosmjöl är de fibrer som blir kvar efter du precis pressat ur allting ur det vita kokosköttet och gjort kokosmjölk/grädde. De fiberer som blir kvar mal man till mjöl. Kokosflingor är ju bara torkat vitt kokoskött, dvs allt är kvar och flingor suger upp lite vätska kokosmjöl massor.