:

Har ingen känsel i fötterna?

Innehållsförteckning:

  1. Har ingen känsel i fötterna?
  2. Varför känns det som det brinner i fötterna?
  3. Varför hettar det i fötterna?
  4. Varför får diabetiker problem med fötterna?
  5. När det bränner under fötterna?

Har ingen känsel i fötterna?

Polyneuropati är en sjukdom i flera av kroppens nerver. Den börjar oftast i benens nerver och gör att du gradvis får sämre känsel i fötterna och svårare att gå. Besvären kan senare komma också i underbenen. Det går oftast inte att bli helt bra igen, men du kan få behandling som minskar besvären.

Varför känns det som det brinner i fötterna?

Vid påverkan på autonoma nerver är det vanligt med förstoppning, urinträngningar, erektionssvårigheter, yrsel vid uppresning och torra fötter. De vanligaste symtomen vid fintrådsneuropati är brännande och svidande smärta i fötterna.

Varför hettar det i fötterna?

Har man ont i främre delen av foten kan det röra sig om Mortons sjukdom som är en nervinklämning av nerverna i framfoten. Vanliga tecken på detta är att man får en brännande och skärande smärta i foten som kommer och går. Ofta blir det värre när man går och står längre.

Varför får diabetiker problem med fötterna?

Perifera nervskador är den vanligaste typen av nervskador vid diabetes. De drabbar oftast ben och fötter. Tidiga symtom brukar vara nedsatt känsel i fötterna tillsammans med stickningar, krypningar, domningar eller smärta. Besvären blir vanligtvis värre på natten.

När det bränner under fötterna?

Brännande fötter - ont under fotsulan Om du har diabetes kan nerverna i foten påverkas och ge dessa symtom. Höga fotvalv där en ökad belastning uppstår i bakre och främre trampdynan kan också ge liknande smärtupplevelse. Orsaken kan också vara att du har olämpliga strumpor och skor.