:

När ska man använda hängande indrag?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man använda hängande indrag?
  2. Hur gör man indrag på Drive?
  3. Vad är radens längd indrag?
  4. Hur gör man ett indrag?
  5. Hur gör man indrag enligt APA?
  6. Hur många mellanslag är ett indrag?

När ska man använda hängande indrag?

I ett hängande indrag dras alla rader i ett stycke in utom den första raden. Hängande indrag är praktiska när du vill lägga till textbundna bilder i början av stycket. Använd textverktyget och klicka i det stycke som du vill skapa indrag för.

Hur gör man indrag på Drive?

Välj 1,5 rader om texten ska använda en och en halv gånger enkelt radavstånd....Upptäck alternativ för dialogrutan Stycke.

Indrag
SpecialVälj Första raden > Med för att göra indrag av den första raden i ett stycke. Om du snabbt vill göra ett indrag av den första raden med linjalen läser du i Skapa indrag av första raden.

Vad är radens längd indrag?

Det vanligaste sättet att dela in texten i stycken i romaner, och även i många fackböcker, är att använda sig av indrag. Det betyder att den första raden i ett nytt stycke börjar en liten bit in på sidan (ca 5 mm). Obs! Första stycket i ett nytt kapitel eller efter en rubrik ska aldrig ha indrag.

Hur gör man ett indrag?

Indrag av första raden som standard

  1. Placera markören någonstans i stycket.
  2. Gå till fliken Start, högerklicka på formatmallen Normal och välj Ändra.
  3. Välj Format och sedan Stycke.
  4. Gå till fliken Indrag och avstånd, sedan Indrag och välj Första raden.
  5. Välj OK.
  6. Välj OK igen.

Hur gör man indrag enligt APA?

Första raden i varje nytt stycke ska ha ett indrag på 1,3 cm enligt APA-stilen. I uppsatserna kan man minska ner indraget till 1 cm om man vill, bara man är konsekvent genom hela uppsatsen. Indraget används (istället för blankrad) för att markera ett nytt stycke. Sidnummer placeras i sidfoten och centreras där.

Hur många mellanslag är ett indrag?

Blankrad eller indrag Det finns två sätt att markera nytt stycke: blankrad eller indrag. Blankrad innebär att man lämnar en tom rad mellan varje stycke. Indrag innebär att det nya stycket markeras med ett antal mellanslag (minst tre men gärna fler) som inleder det nya styckets första rad.