:

Hur gör man nässelvatten?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man nässelvatten?
  2. Vilka växter gillar inte nässelvatten?
  3. Hur länge kan Nässelvatten stå?
  4. Hur gör man gödselvatten?
  5. När ska man vattna med nässelvatten?

Hur gör man nässelvatten?

Så här gör du nässelvatten

  1. Plocka en rejäl bunt nässlor och stuva ner i en hink eller tunna. Fyll på med vatten så att det täcker över nässlorna.
  2. Låt stå några dagar och rör om då och då för att det skall blanda sig ordentlig.

Vilka växter gillar inte nässelvatten?

Alla gröna plantor gillar nässelvatten – kål, sallat, häckar. Men prydnadsväxter som man har för blommornas skull, kan man vara försiktig med att övergöda med kväven, då kväve gynnar tillväxt och inte blomningen.

Hur länge kan Nässelvatten stå?

Lägg nässlorna i en hink, fyll på med vatten och lägg på locket. Låt stå en vecka. Därefter plockar du upp växtdelarna och slänger exempelvis på komposten. När du sedan vattnar med nässelvattnet så blandar du ut med vatten så att blandningen ser ut ungefär som te.

Hur gör man gödselvatten?

Gödselvatten av växter bygger på att blad läggs att ruttna i vatten. I cirka två veckor ligger då mängder med blad och ruttnar och utsöndrar samtidigt massa godsaker till vattnet. Detta späds sedan cirka 1 del gödselvatten och 10 delar vatten och vattnas ut på jorden.

När ska man vattna med nässelvatten?

Bäst är om det har regnat innan gödselvattnet ska ut i jorden, för då är jorden fuktig och vattnet sipprar ner med lätthet. Om det är en stekhet dag lägger sig vattnet hellre på ytan och rinner iväg om det är bar jord som vattnas.