:

Vad krävs för att få 2.0 på högskoleprovet?

Innehållsförteckning:

  1. Vad krävs för att få 2.0 på högskoleprovet?
  2. Hur mycket ska man plugga inför högskoleprovet?
  3. Hur räknar man ut högskoleprovets poäng?
  4. Hur många poäng måste du ha på högskoleprovet?
  5. Vad krävs för att få 1,9 på högskoleprovet?
  6. Hur kan man jämföra betyg med högskoleprovet?

Vad krävs för att få 2.0 på högskoleprovet?

Kvantitativ del högskoleprovet 2015-03-28

Antal rätta svarNormerad poängKumulativ andel provdeltagare (%)
64-661.796.6
67-681.897.8
69-701.998.8
71-802.0100.0

Hur mycket ska man plugga inför högskoleprovet?

– De flesta börjar plugga en eller två månader innan provtillfället. Vissa pluggar ingenting alls. Tar man sig tid för att studera ordentligt har man ett ordentligt försprång. Anna, som har gjort högskoleprovet tre gånger, har aldrig förberett sig lika mycket inför något av proven.

Hur räknar man ut högskoleprovets poäng?

  • Hur räknar man ut högskoleprovets poäng? För att räkna ut resultatet på högskoleprovet summeras antalet rätta svar, 0 till 80, på de två kvantitativa provpassen och omvandlas med den kvantitativa normeringstabellen till ett normerat kvantitativt resultat. Detsamma görs för de två verbala provpassen fast med den verbala normeringstabellen.

Hur många poäng måste du ha på högskoleprovet?

  • Sett till tidigare års normeringstabeller måste du i genomsnitt ha 147 av möjliga 160 poäng för att få 2,0 på högskoleprovet. Detta innebär att du i snitt endast får ha 13 fel på provet och att du alltid måste prestera bättre än övriga [95 %] av deltagarna.

Vad krävs för att få 1,9 på högskoleprovet?

  • Många attraktiva utbildningar har lägre antagningspoäng och då kan man ha betydligt fler fel på provet. För att få 1,9 på högskoleprovet måste du i genomsnitt ha 143 poäng, för 1,8 behöver du i genomsnitt ha 139 poäng, och för 1,7 så behövs i snitt 134 poäng. Det finns således ett ganska stort utrymme att komma in på en attraktiv utbildning.

Hur kan man jämföra betyg med högskoleprovet?

  • Till vissa utbildningar där betygskraven är höga, kan det vara bra om man har skrivit högskoleprovet för att kunna konkurrera om en plats. Ibland används provresultatet också för att skilja mellan sökande med samma meritvärde i betygsurvalet. Du behöver kolla hur antagningen görs för den utbildning du är intresserad av.