:

Hur gör man för att läsa på distans?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man för att läsa på distans?
  2. Vilka utbildningar finns på distans?
  3. Kan man plugga på distans utomlands?
  4. Kan man läsa gymnasiet på distans?
  5. Kan man jobba när man pluggar på distans?
  6. Får man CSN om man pluggar utomlands?
  7. Kan jag få studiebidrag om jag bor utomlands?

Hur gör man för att läsa på distans?

För att du ska kunna studeradistans krävs att du har en dator med internetuppkoppling. Vissa distanskurser är helt webbaserade, vilket innebär att du aldrig behöver åka till skolan, varken vid introduktioner eller för tentatillfällen. ... Vissa skolor förlägger träffarna till olika lärcentra runt om i landet.

Vilka utbildningar finns på distans?

Socionomprogrammet på distans finns på flera högskolor och universitet i Sverige. Distansinstitutet erbjuder kommunikatör utbildningdistans. Medicinsk sekreterare utbildning går att hitta på många yrkeshögskolor i Sverige. Specialistundersköterska utbildning och undersköterska på distans finns på flera skolor.

Kan man plugga på distans utomlands?

Om det är kurser från högskola/universitet du menar så går det jättebra att plugga på distans samtidigt som du befinner dig utomlands. Vissa kurser ges på distans men har obligatoriska träffar då och då, men det finns de som är renodlade distanskurser där du bara behöver tillgång till internet och dator.

Kan man läsa gymnasiet på distans?

Vill du läsa gymnasiet på distans? Gymnasiestudier på distans innebär att du läser kurser eller en hel gymnasieutbildning på distans via din dator istället för på plats på en skola. Utbildningsformen kräver att du tar mycket eget ansvar! På Korrespondensgymnasiet studerar du nätbaserat.

Kan man jobba när man pluggar på distans?

Om du väljer att studera på distans kanske du kan jobba samtidigt som du studerar. Då är det viktigt att du har koll på CSN:s fribelopp. Fribeloppet är den summa pengar du får tjäna utan att det påverkar din rätt till bidrag.

Får man CSN om man pluggar utomlands?

Du kan studera med studiestöd från CSN när du ska studera utomlands eller om du har rätt till svenskt studiestöd och är bosatt utanför Sverige.

Kan jag få studiebidrag om jag bor utomlands?

Du måste ha bott i Sverige för att studiemedel Det räcker inte med att du endast varit folkbokförd i Sverige, du måste ha bott här. Det finns dock undantag. I vissa fall kan vi anse att du har bott i Sverige även om du bor utomlands, till exempel om du är anställd av svenska staten.