:

Hur gör man ett U med prickar över?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man ett U med prickar över?
  2. Hur gör man ett tyskt U på Mac?
  3. Hur gör man ett U med två prickar över?
  4. Hur gör man ü på dator?
  5. Hur uttalar man ü?

Hur gör man ett U med prickar över?

På tyska och schweizertyska tangentbord är ü oftast en egen tangent. På tangentbord där det inte är så – exempelvis på svenska tangentbord – kan tecknet ofta skrivas genom att användaren först trycker på tangenten med trema, och sedan på u.

Hur gör man ett tyskt U på Mac?

Det finns en tangent med flera olika sk diakritiska tecken vid den stora shift-tangenten (rad-tangenten), precis ovanför asterisken. Tryck på den (inte med shift intryckt) och sedan u, då blir det ü.

Hur gör man ett U med två prickar över?

Hejsan, Enklast är nog att trycka in Alt + 0252 för ett litet ü. Ett annat alternativ är du tittar på tangentbordet, på mitt så finns det en knapp där det bland annat finns två prickar och för att jag ska kunna komma åt dem så behöver jag trycka ned Alt + knappen där prickarna finns och sedan på u.

Hur gör man ü på dator?

Enklast är nog att trycka in Alt + 0252 för ett litet ü. Ett annat alternativ är du tittar på tangentbordet, på mitt så finns det en knapp där det bland annat finns två prickar och för att jag ska kunna komma åt dem så behöver jag trycka ned Alt + knappen där prickarna finns och sedan på u.

Hur uttalar man ü?

Ett tyskt u uttalas likt ett svenskt o i oväder. Uttalet av ü ligger nära ett svenskt y, men läpparna är mer rundade.