:

Är jag en Övertänkare?

Innehållsförteckning:

  1. Är jag en Övertänkare?
  2. När man överanalyserar?
  3. Varför analyserar jag allt?
  4. Vad betyder Överanalysera?
  5. Hur slutar man känna efter?
  6. När man fastnar i tankar?
  7. Varför Övertänker?

Är jag en Övertänkare?

Du upprepar saker när du pratar med dina vänner Att ventilera tankar med nära och kära är det enda rätta. Men en övertänkare har en tendens att fastna i tankarna, vilket gör att vännerna förmodligen inte bara hört samma story en utan hundra gånger.

När man överanalyserar?

Var medveten om att du överanalyserar Att förstå och ha självinsikt när du är på väg att börja överanalysera saker är första steget mot att komma ifrån det. När du märker att tankarna sätter igång är det viktigt att ta ett steg tillbaka och utvädera läget. Rensa tankarna och gå igenom vad som hänt.

Varför analyserar jag allt?

Har du problem med att fatta beslut som rör allt ifrån vad du ska äta, vad du ska ha på dig eller om du ska ta det där jobbet så är det troligtvis så att du överanalyserar. Istället ska du bara ta någonting, blir det fel kan du rätta till det senare.

Vad betyder Överanalysera?

"Att överanalysera något för mycket betyder att du inte kommer vara nöjd tills du har läst allt om ämnet och frågat alla om råd innan du bestämmer dig", säger Odessky.

Hur slutar man känna efter?

Har du en förmåga att älta saker? Här är 6 tips som hjälper dig sluta

  1. Notera när tankarna börjar skena iväg. Att börja uppmärksamma ältandet är det första steget. ...
  2. Utmana dina tankar. Det är lätt att låta de negativa tankarna ta över. ...
  3. Håll fokus på aktiv problemlösning. ...
  4. Avsätt tid för reflektion. ...
  5. Prova på mindfulness.

När man fastnar i tankar?

Vi människor har väldigt lätt för att fastna i grubblerier, negativa tankar och överanalyserande. Ältandet blir vår största fiende, och leder ofta till prokrastinering och dåligt självförtroende. Ett sätt att bryta denna negativa spiral är att helt enkelt sätta stopp för tankarna – och istället prioritera handling.

Varför Övertänker?

Det handlar om två olika saker, som kanske hänger ihop till viss del. Dels så ”övertänker” du på saker, fastnar i negativa tankar och TROR, på dom. Tankarna får dig att bli orolig och må dåligt.