:

Hur gör man fotnoter på tangentbordet Mac?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man fotnoter på tangentbordet Mac?
  2. Hur gör man fotnoter i en text?
  3. Hur Källhänvisar man med Fotnot?
  4. Hur flyttar man en fotnot?
  5. Var ska man sätta fotnoter?
  6. Hur gör du för att skriva tecken på tangentbordet?
  7. Hur gör man med Num Lock på tangentbordet?
  8. Kan du skriva ut ett mellanslag på tangentbordet?

Hur gör man fotnoter på tangentbordet Mac?

Infoga en not

  1. Klicka i texten där du vill infoga symbolen för en fotnot eller en slutnot.
  2. Klicka på i verktygsfältet och välj Fotnot. Symbolen infogas i texten och insättningspunkten flyttas till fotnotstextrutan i nederkanten av sidan.
  3. Skriv in fotnotstexten.

Hur gör man fotnoter i en text?

Användning. I brödtexten (huvudtexten) skrivs, vid den aktuella passagen som kräver tilläggsinformation (en not), ett nottecken (såsom en siffra, asterisk eller en gemen bokstav, i regel skriven i exponentläge). Nottecknet upprepas sedan längre ner på sidan i fotnoten, följt av tilläggsinformationen (nottexten).

Hur Källhänvisar man med Fotnot?

Källhänvisningar är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I Oxfordsystemet, som också kallas (fot-)notsystemet, består källhänvisningen normalt av en upphöjd siffra efter meningen (kallas not) och en fotnot längst ner på sidan i form av en siffra som följs av förklarande text eller en källhänvisning.

Hur flyttar man en fotnot?

Om du vill flytta eller kopiera en fotnot eller slutkommentar ska du arbeta med dess anteckningsreferensmarkering i dokumentfönstret, inte med texten i fotnoten eller slutkommentaren.

  1. Markera fotnots- eller slutkommentarsreferensen.
  2. Dra referensen till den nya platsen.

Var ska man sätta fotnoter?

Var sätts fotnoterna?

  • När du avser att ange en källa för ett helt stycke sätter du fotnoten direkt efter det stycket:
  • När du avser att ange källa för en mening sätts fotnoten omedelbart efter meningen, utan mellanslag mellan punkt och not:
  • Syftar fotnoten på ett enskilt ord, t. ex.

Hur gör du för att skriva tecken på tangentbordet?

  • Så gör du för att skriva ovanliga tecken på tangentbordet (PC): Håll ner Alt-tangenten (direkt till vänster om mellanslag/space) och slå in en kod med siffertangenterna på det numeriska tangentbordet (den uppsättning tangenter med siffror som oftast finns längst till höger på ett tangentbord). Observera att Num Lock måste vara aktiverat.

Hur gör man med Num Lock på tangentbordet?

  • Håll ner Alt-tangenten (direkt till vänster om mellanslag/space) och slå in en kod med siffertangenterna på det numeriska tangentbordet (den uppsättning tangenter med siffror som oftast finns längst till höger på ett tangentbord). Observera att Num Lock måste vara aktiverat.

Kan du skriva ut ett mellanslag på tangentbordet?

  • Skriv ut ett mellanslag på tangentbordet: Du kan tvinga datorn att skriva ut ett mellanslag, exempelvis om du vill att flera mellanslag ska följa varandra. På tangentbordet skriver du detta ”tecken” genom att hålla ner Alt -tangenten och slå koden 0160. ¡ Alt + 0161