:

Vad kan man göra med sockerpasta?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra med sockerpasta?
  2. Hur gör man en elefant i sockerpasta?
  3. Vad ska man ha under sugarpaste?
  4. Hur mycket sockerpasta behövs?
  5. Hur kan man täcka tårtor med sockerpasta?
  6. Vad är sockerpasta eller Sugarpaste?

Vad kan man göra med sockerpasta?

Sockermassan är lätt att arbeta med, oavsett om du använder den som tårtlock eller för att modellera och göra figurer. Om du vill färg- eller smaksätta sockermassan rekommenderar vi att du tillsätter lite maizena i massan för att undvika att den blir för kladdig.

Hur gör man en elefant i sockerpasta?

Börja med att rulla en boll av sockerpasta, detta ska bli huvudet. Gör sedan en snabel i mitten av bollen genom att nypa åt i mitten och rulla mellan pekfingrarna. Använd lämpligt verktyg eller en kniv och skär några skåror i snabeln.

Vad ska man ha under sugarpaste?

Ofta måste man kanske av tidsskäl göra tårtan dagen innan den skall ätas och för att den skall hålla och inte bli fuktig bör man lägga en smörkräm under marsipanen/sugarpasten.

Hur mycket sockerpasta behövs?

  • Hur mycket sockerpasta behövs? Hur mycket utav sockerpastan man sedan använder, är beroende på hur stor kaka man har och hur man vill att slutresultatet ska se ut. En rund tårta på 25 cm i diametern och som är 8 cm hög kräver ett kilo, medan en rund tårta på bara 15 cm i diametern endast kräver 500 gram.

Hur kan man täcka tårtor med sockerpasta?

  • Sockerpasta, eller sugarpaste, är ett perfekt alternativ att täcka tårtor med om du har gäster som inte tål marsipan. Du kan förvara den inlindad i plastfolie i en lufttät burk. Denna sats räcker till en tårta på ca 15 bitar.

Vad är sockerpasta eller Sugarpaste?

  • Sockerpasta, eller sugarpaste, är ett perfekt alternativ att täcka tårtor med om du har gäster som inte tål marsipan. Du kan förvara den inlindad i plastfolie i en lufttät burk. Denna sats räcker till en tårta på ca 15 bitar. del av recept godis florsocker