:

Vad kan ett intranät användas till?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan ett intranät användas till?
  2. Hur hänger teams och SharePoint ihop?
  3. Vad ska finnas på ett intranät?
  4. Kan man använda teams som intranät?
  5. Varför ska man ha ett intranät?
  6. Är SharePoint och OneDrive samma sak?
  7. Vad kostar ett intranät?
  8. Hur använder jag SharePoint?

Vad kan ett intranät användas till?

Intranät i denna ursprungliga bemärkelse används för delad åtkomst av nätverksdiskar, databasservar, webbservrar, skrivare och annan nätverksutrustning endast från datorer som är anslutna till nätverket.

Hur hänger teams och SharePoint ihop?

När du skapar ett nytt team eller en privat kanal i Microsoft Teams skapas automatiskt en SharePoint gruppwebbplats. Om du vill redigera webbplatsbeskrivningen eller klassificering för den här gruppwebbplatsen går du till motsvarande kanals inställningar i Microsoft Teams.

Vad ska finnas på ett intranät?

Viktiga principer för intranät:

  • Låt relevant information hitta dig.
  • Samarbete och kunskapsdelning online.
  • Effektiv plattform att kommunicera information.
  • Dela kunskap genom organisationen.
  • Assistera dig i ditt dagliga arbete.
  • Snabb och korrekt informationssökning.
  • Användbarhet.
  • Tillgängligt från mobila enheter.

Kan man använda teams som intranät?

Viva Connections för din organisations interna resurser till Microsoft Teams där det är enklare att dela, samarbeta och chatta på ett och samma ställe. Hitta och söka efter relevant innehåll, webbplatser och nyheter från hela organisationen direkt från teamets app-fält.

Varför ska man ha ett intranät?

Ett intranät är inte en silverkula som gör dig fri från problemet men det ger möjligheten till personalen att få engagera sig, ha en röst, ett sammanhang, tillgång till ledning och chefer samt komma i kontakt med sina kollegor.

Är SharePoint och OneDrive samma sak?

OneDrive är filupplevelsen för Microsoft 365 och SharePoint Server * och ger dig åtkomst till alla dina arbets- eller skolfiler, inklusive filer som andra delar med dig direkt eller genom de team du arbetar med.

Vad kostar ett intranät?

Intranät - Privat Passar t. ex. släkter eller inofficiella föreningar. Prisexempel: Från 400:-/år till 1000:- beroende på värvarantal.

Hur använder jag SharePoint?

Om du är i SharePoint Server kan du skapa en gruppwebbplats eller flera andra typer av webbplatser. Använd webbplatserna som en säker plats att lagra, ordna, dela och komma åt information från valfri enhet. Det enda du behöver är en webbläsare som Microsoft Edge, Internet Explorer, Google Chrome eller Mozilla Firefox.