:

Hur bygger man ett Katträd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bygger man ett Katträd?
  2. Hur hög ska en Klöspelare vara?
  3. Måste man ha ett Katträd?
  4. Hur fäster man Sisalrep?
  5. Hur högt Katträd?
  6. Var placera Klösbräda?
  7. Varför Klösbräda?

Hur bygger man ett Katträd?

Att tänka på: - Om du vill ha ett klösträd med flera pelar-rader behöver varje rad bli lika hög för att inte hyllor eller hela klösträdet ska luta. - Om du vill sätta en liggkorg överst på en pelare bör stolpen inte vara längre än max 40 cm eftersom det blir brytningar av hävstångskraften från liggkorgen.

Hur hög ska en Klöspelare vara?

Klösträdet ska vara stabilt och inte vingla när katten klöser på det. Det ska vara högt nog för att katten ska kunna sträcka ut sig i sin fulla längd (minst 0,9m), helst ha minst 2 nivåer och en bas som är mellan 0,3 och 0,9m bred.

Måste man ha ett Katträd?

Katter har ett naturligt behov att klösa på saker. Därför bör du ha en klösbräda, ett klösträd eller annan typ av klösmöbel. Klösandet fungerar som stretching för katten, aktivering, revirmarkering och som underhåll av kattens klor. ... Katten klöser gärna i rum där människor, till exempel gäster, ofta vistas.

Hur fäster man Sisalrep?

Du kan täcka klöspelarens topplatta med samma slags sisalrep som du lindar runt PVC-röret – det kommer katten att gilla. Limma bara fast sisalrepet i spiral på topplattan.

Hur högt Katträd?

Klösträdet Dolomit har en höjd på 160 centimeter men i och med att du fäster det på väggen kan du själv bestämma hur högt upp det ska gå. Det finns flera liggytor på klösträdet och även en skön hängmatta högst upp. Hela stammen på trädet är klätt i material som inbjuder katten till att klösa.

Var placera Klösbräda?

Klösbrädorna ska sedan placeras nära kattens viloplats, vid ingången där det kommer in nya dofter som kan intresseras katten och i ex vardagsrummet nära de möbler som du inte vill att katten ska klösa på.

Varför Klösbräda?

Klösandet är dessutom ett sätt för katterna att markera revir och att träna musklerna. Om katten klöser på din favoritmöbel så är det inte av illvilja, utan för att katten gör någonting som den behöver få göra. Rädda soffan och andra möbler undan kattens vassa klor genom att erbjuda katten någonting annat att klösa på.