:

Varför Epoxigolv?

Innehållsförteckning:

  1. Varför Epoxigolv?
  2. Vad kostar det att måla golv?
  3. Är biltemas golvfärg bra?
  4. Vad kostar Fogfritt golv?
  5. Hur målar man med epoxi?
  6. Hur farligt är epoxi?
  7. Vad kostar det att måla om?
  8. Vad kostar målare per timme?
  9. Vilken färg till källargolv?

Varför Epoxigolv?

Användningsområdena är många eftersom epoxi är otroligt starkt. Golv av epoxi är fogfritt och har många bra egenskaper. Lättstädat, slagtåligt och halksäkert om ytan beläggs med halkskydd. Vattentätt och kemikalieresistent.

Vad kostar det att måla golv?

Då innebär det mer arbete och material och då kan du räkna med en kostnad på 2000 kr per kvm golvyta. Ska du måla om alla snickerier (golvsocklar, dörrar och fönster) tillkommer ca 1000 kr per kvm golvyta.

Är biltemas golvfärg bra?

Golvfärgen är en vattenburen epoxibaserad 2-komponentsfärg som främst är avsedd för betonggolv, men rekommenderas även för trägolv och fiberplattor tack vare goda diffusionsegenskaper. Funkar både i bostäder och industrilokaler med lättare trafik.

Vad kostar Fogfritt golv?

På tio år är den totala kostnaden 25000:-. Scenario 2: Installationen kostar 15.000:-. Golvet är fogfritt och därmed enkelt att sköta om och är motståndskraftigt mot kemikalier och värme. Golvet har en garantitid på 10 år och därför landar den totala kostnaden på just 15.000 kronor.

Hur målar man med epoxi?

målar du med epoxifärg

  1. Grundarbete. Golvet du ska måla måste vara helt rent, torrt och fettavtvättat för att epoxifärgen ska fästa ordentligt. ...
  2. Blanda noga. Eftersom epoxifärgen består av två komponenter (bas och härdare) är det viktigt att blanda färgen ordentligt innan du använder den. ...
  3. Arbeta snabbt och metodiskt.

Hur farligt är epoxi?

Ohärdad epoxi är allergiframkallande vid hudkontakt och en vanlig orsak till hudallergi hos byggnadsarbetare. Även härdarna som används för att göra epoxi kan vara allergiframkallande. Speciellt farliga är syraanhydrid härdare som kan ge luftvägsallergier.

Vad kostar det att måla om?

Räkna med att priset per timme ligger mellan 3 kronor inklusive moms. Kom ihåg att du förmodligen kan göra ett rot-avdrag på arbetskostnaden.

Vad kostar målare per timme?

Murare ca 350-550 kr/h. Målare ca 300-400 kr/h. Rörmokare/VVS ca 450-600 kr/h. Snickare ca 300-450 kr/h.

Vilken färg till källargolv?

BÄTTRE: Entré Golvfärg är en blank vattenburen golvfärg som används till betonggolv inomhus. Entré går även att använda utomhus på till exempel balkonggolv och trappor. BÄST: Hangar Golvfärg är en 2-komponents epoxifärg som är lämplig för våtutrymmen, garagegolv, verkstäder och industrier.