:

Hur dividerar man med uppställning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur dividerar man med uppställning?
  2. Hur räknar man delat med decimaltal?
  3. Vad heter svaret i en multiplikation?
  4. Hur räknar man ut gånger uppställning?
  5. Hur räknar man multiplikation med decimaltal i uppställning?

Hur dividerar man med uppställning?

Ställ upp talen, det du ska dela som täljare, det tal du ska dela med som nämnare 98/2. Först delar du tiotalet med 2, alltså 9/2. (Eller tänk innehållsdivision, hur många tvåor ryms i 9) = 4, nu skrivs alla uträkningar till höger om =. Ett blir över, skriv som minnessiffra mellan eller över entalsiffran.

Hur räknar man delat med decimaltal?

När man ska dividera med decimaltal kan man multiplicera täljare och nämnare eller 1000. Vi multiplicerar täljare och nämnare med 10 så att vi får ett heltal i nämnaren.

Vad heter svaret i en multiplikation?

Svaret som man får när man lägger ihop flera tal, eller termer, kallas för summa. Några vanliga uttryck för addition är plus, lägga ihop, beräkna summan och tillsammans.

Hur räknar man ut gånger uppställning?

Allmänt fungerar sedan metoden på följande vis. Ställ upp talen ovanpå varandra där du sätter det minsta talet underst. Multiplicera sedan den minsta typen av tal (tex entalen) i det nedersta talet med det minsta talet i det övre talet. Resultatet (produkten) av denna multiplikation sätts sedan under strecket.

Hur räknar man multiplikation med decimaltal i uppställning?

Eftersom vi har två faktorer som båda har en tiondel kommer vår produkt att innehålla en tiondel och en hundradel. Kommatecknet ska alltså ha två siffror till höger om sig och svaret blir därför 7,28. Man kan tänka att så många decimaltal som faktorerna har gemensamt, så många decimaltal ska produkten ha.