:

Hur gör man en sårbarhetsanalys?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en sårbarhetsanalys?
  2. Vem gör rsa?
  3. Vad ingår i myndighetens årliga risk och sårbarhetsanalys?
  4. Vad är samhällets krisberedskap?
  5. När uppfanns RSA?
  6. Vad bör en risk och sårbarhetsanalys innehålla?
  7. Vad ska finnas med i en riskanalys?
  8. Vad är samhällets ansvar vid en kris?

Hur gör man en sårbarhetsanalys?

Den regionala risk- och sårbarhetsanalysen som Länsstyrelsen gör ska ge länets aktörer en gemensam förståelse för vad som är skyddsvärt och vilka allvarliga hot och risker som finns i just vårt län. Analysen ska också ge en bild av sårbarheter och brister, men också vilka förebyggande åtgärder som görs.

Vem gör rsa?

Länsstyrelserna ska sammanställa RSA- redovisningar som görs av kommuner inom länet, Socialstyrelsen ska sammanställa de RSA-redovisningar som görs av regionerna och MSB ska sammanställa RSA-redovisningar som görs av statliga myndigheter.

Vad ingår i myndighetens årliga risk och sårbarhetsanalys?

Samtliga regioner ska analysera vilka extraordinära händelser i fredstid som kan inträffa, identifiera samhällsviktiga verksamheter och beroenden, analysera risker och sårbarheter samt identifiera behov av åtgärder.

Vad är samhällets krisberedskap?

Vad är krisberedskap? Samhällets krisberedskap kan beskrivas som förmågan att förebygga, motstå och hantera krissituationer.

När uppfanns RSA?

Ett mycket vanligt program för kryptering är PGP (Pretty Good Privacy) som också kan kallas för Internets rövarspråk. Programmet bygger på världens idag mest kända krypteringsmetod RSA (uppkallat efter upphovsmännen Ron Rivest, Adi Shamir och Leonard Adelman som utvecklade algoritmen 1977).

Vad bör en risk och sårbarhetsanalys innehålla?

Sammanfatt- ningsvis är syftet med risk- och sårbarhetsanalyser följande: ge beslutsunderlag för beslutsfattare och verksamhets- ansvariga, ge ett underlag för information om samhällets risker till allmänheten, ge underlag för samhällsplaneringen, samt bidra till att ge en riskbild för hela samhället.

Vad ska finnas med i en riskanalys?

Övergripande steg vid en riskanalys Beroende på hur omfattande analysen är kan det ibland räcka med riskidentifiering och analys av respektive risk utifrån ett kvalitativt samt kvantitativt perspektiv. Därefter följer en riskbedömning kring vilka risker som skall beaktas samt arbetas med i förebyggande syfte.

Vad är samhällets ansvar vid en kris?

Samhällets resurser måste först och främst gå till dem som bäst behöver, exempelvis gamla och sjuka. Ha en beredskap för att möta grundläg- gande mänskliga behov som vatten, mat och värme, framförallt i inledningen av en kris. Vid en allvarlig händelse kan saker och ting snabbt förändras och förvärras.