:

Er efterskole en folkeskole?

Innehållsförteckning:

  1. Er efterskole en folkeskole?
  2. Hvad får man ud af at gå på efterskole?
  3. Hvor tidligt skal man skrives op til efterskole?
  4. Hvem opfandt efterskole?
  5. Er efterskole en ungdomsuddannelse?
  6. Hvad er en idrætsefterskole?
  7. Hvordan er det at gå på efterskole?
  8. Kan man gå på efterskole i 7 klasse?
  9. Hvornår er det Efterskolernes Dag 2021?
  10. Hvornår starter efterskolerne i 2021?

Er efterskole en folkeskole?

En efterskole er et tilbud, for unge i alderen 14-18 år. Som elev på en efterskole, bor man på skolen, og man har undervisning som på en normal folkeskole. ... Efterskolerne har forskellige tilbud og målgrupper, men langt de fleste efterskoler, vil helst have 9. – 10.

Hvad får man ud af at gå på efterskole?

Efterskoler er et kostskoletilbud, hvor eleverne bor på skolen. Formålet med efterskolerne er at tilbyde undervisning og samvær, der har fokus på "livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse".

Hvor tidligt skal man skrives op til efterskole?

Drenge anbefaler vi at søge optagelse to år før. Er der ikke længere plads i det ønskede skoleår, kan du blive skrevet på venteliste. Det er altid en god ide at spørge ind til, hvornår du skal skrive dig op – det varierer fra skole til skole, og optagelsesprocedurerne kan også være forskellige.

Hvem opfandt efterskole?

Den første efterskole (eller ”højere bondeskole”) blev grundlagt i Ryslinge på Fyn af Kristen Kold - inspireret af Grundtvig. Grænsen mellem efterskole, ”dagefterskole” og højskole var flydende. men efterhånden blev 18 år grænsen mellem efter- og højskole.

Er efterskole en ungdomsuddannelse?

Ud over de almindelige skolefag har efterskolerne et stort udbud af valgfag inden for fx idræt og kreative fag. Efter dit ophold på en efterskole kan du fortsætte på en ungdomsuddannelse.

Hvad er en idrætsefterskole?

Efterskolen er en unik dansk skoleform for unge mellem 14 og 18 år. Her bor man sammen, spiser sammen og går i skole sammen. Nøgleordene er faglig, personlig og social udvikling, og efterskolen ruster dig til dit fremtidige uddannelses- og karrierevalg. Du kan gå på efterskole i 8., 9.

Hvordan er det at gå på efterskole?

Når du begynder på efterskole, kan det godt være lidt overvældende i begyndelsen, men bare rolig, det ændrer sig hurtigt. Introperioden, aktiviteterne, (udlands)turene og alle de søde mennesker, du møder vil helt automatisk gøre, at du hurtigt falder i snak med en masse nye mennesker.

Kan man gå på efterskole i 7 klasse?

For at blive optaget på en efterskole skal du have afsluttet 8 års skolegang, 7. klasse eller være fyldt 14 år. Du må ikke være fyldt 18 år ved skolestart.

Hvornår er det Efterskolernes Dag 2021?

I 2021 arbejder vi med en fleksibel model, hvor efterskoler selv vælger besøgsdage i perioden fra 11. til 30. januar.

Hvornår starter efterskolerne i 2021?

Skoleåret 2021/2022 starter søndag d. 8. august 2021. Der er efterårsferie i uge 42 og vinterferie i uge 7.