:

Vilken pizzaspade?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken pizzaspade?
  2. Hur får man upp pizzan på spaden?
  3. Hur använder man Pizzasten på grillen?
  4. Vilken temperatur ska pizza gräddas i?
  5. Vilken olja på pizza?

Vilken pizzaspade?

Vilken typ av spade du behöver beror på vad du ska använda den till och vilken typ av ugn du har. Olika spadar fungerar bättre för att överföra pizza till ugnen, vissa är bättre för att flytta och vrida pizza i ugnen och andra för att ta bort pizza från ugnen.

Hur får man upp pizzan på spaden?

Detta är det lättaste sättet att en rund och fin pizza. Använd även papperet när du skjutsar in pizzan i ugnen så slipper du att pizzan fastnar i bakspaden på väg in (det retligaste som finns ju!) Du kan rycka bort pappret efter några minuter för att krispigare botten.

Hur använder man Pizzasten på grillen?

Grillen måste vara glödhet – runt 300 °C. Lägg pizzastenen mitt på gallret, stäng locket och låt stenen bli ordentligt varm – det tar ungefär 10 minuter. Placera den första pizzan mitt på stenen. Om du använder gasolgrill ska du stänga av brännaren direkt under stenen så att värmen bara är indirekt.

Vilken temperatur ska pizza gräddas i?

Värm upp ugnen till 250 grader (över- och under ugn). När degen jäst klart igen delas den upp i 4 bitar och kavlas ut till pizzor.

Vilken olja på pizza?

– Använd en tomatburk av hög kvalitet som har en fin smak av tomater, förslagsvis Mutti Polpa – Olivoljan tillför både smak och gör såsen mer aromatisk, men förbättrar även tillagningen. Fettet i oljan leder nämligen värme och gör att såsen börjar koka i ugnen vilket ger både en godare smak och en krispigare botten.