:

Vad är avokadoolja bra för?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är avokadoolja bra för?
  2. Är avokadoolja bra för håret?
  3. Hur använder man avokadoolja i håret?
  4. Vad kan man ha avokadoolja till?
  5. Vilken olja går lättast in i huden?

Vad är avokadoolja bra för?

Avokadoolja är antiinflammatorisk och fungerar utmärkt för att lindra hudbesvär som utslag, sår, eksem, psoriasis och solskadad hud. Tack vare att oljan är antibakteriell hjälper den till att lugna och läka huden samtidigt som näringen i avokadooljan hjälper till att bygga upp frisk ny hud igen.

Är avokadoolja bra för håret?

Avokadooljan fungerar även utmärkt som hårvård då den återfuktar, ger lyster samt kan hjälpa till att lindra besvär med torr hårbotten. Sägs även kunna stimulera hårtillväxt. Bra mot torra läppar och spruckna nagelband. Loelles avokadoolja är så ren att den även kan förtäras.

Hur använder man avokadoolja i håret?

Samtidigt som avokadooljan som är så nyttiga och närande för din hud är den även fin som hårolja. Genom att massera in lite avokadoolja i håret och skalpen efter du tvättat det så kan du efter lite tid få fantastiska resultat. På kort sikt så så ser det hår du redan har friskare och mer välskött ut.

Vad kan man ha avokadoolja till?

Avokadoolja i maten Man kan även använda oljan i dressingar och marinader eller varför inte bara doppa ett gott bröd i den. Avokadooljan tål upphettning mycket bra, vilket gör att den även passar bra till att steka och grilla med.

Vilken olja går lättast in i huden?

Makadamiaolja är en halvfet olja som absorberas lätt av huden. Oljans sammansättning av fettsyror liknar hudens egen, vilket gör makadamiaoljan särskilt bra för vård av känslig och torr hud.