:

Hur gör man ett halsband kortare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man ett halsband kortare?
  2. Hur gör man en löpande knut?
  3. Hur knyter man en Dubbelknut?
  4. Hur man trär pärlhalsband?
  5. Hur fäster man ett halsband?

Hur gör man ett halsband kortare?

Löpknuten är mycket användbar till halsband som man vill kunna ändra längden på. Gör ett något längre halsband som sedan med hjälp av knutarna kan kortas genom att bandet/snöret/remmen löper inuti knuten.

Hur gör man en löpande knut?

En glidknut är en justerbar stängning till halsband och armband gjorda av läder- , polyester- , och bomullssnören när man inte använder lås och verktyg. De 2 ändarna läggs parallellt och varje ände/sida knyts färdig för sig. Gör en ögla med änden, som läggs tillbaka och runt om de 2 trådarna 3-5 gånger efter önskemål.

Hur knyter man en Dubbelknut?

Lägg den nya garnänden under garnet du jobbat med, lägg sedan garnänden upp över båda trådarna, och för garnänden genom öglan och drag åt. Gör sedan samma sak genom att ta änden på garnet du jobbat med och lägg under det nya garnet, sedan upp över båda garntrådarna, för änden genom öglan och drag åt.

Hur man trär pärlhalsband?

Pärlorna träs på silkestråden följt av en bit träns. Sedan träs tråden genom pärlorna igen och knyts mellan varje pärla. Efter sista pärlan klipps den korta trådänden av (limma knuten för säkerhet) och pärlhalsbandet träs som ovan tills de sista 3-4 pärlorna återstår. Då upprepas proceduren.

Hur fäster man ett halsband?

När du är nöjd med längden på halsbandet, så måste du sätta på ett lås. Det enklaste låset är ett "karbinlås". Mät runt halsen innan du fäster låset, när du har satt fast klämpärlorna och låset så är det svårt att ändra sig. Det enklaste sättet är att sätta på en ring på slutet, precis som du gjorde i början.