:

Hur tar man sig till Kebnekaise fjällstation?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man sig till Kebnekaise fjällstation?
  2. Vad krävs för att vandra i Kebnekaise?
  3. När är det bäst att besöka Kebnekaise?
  4. Vad kan man göra på Kebnekaise fjällstation?
  5. Vad kostar det att gå upp för Kebnekaise?

Hur tar man sig till Kebnekaise fjällstation?

Bussen avgår från Kiruna busstation och kör via Kiruna järnvägsstation och flygplatsen innan vidare avfärd mot Nikkaluokta. I Nikkaluokta slutar allmän bilväg och här börjar den 19 kilometer långa vandringsleden, Dag Hammarsköldleden, till Kebnekaise fjällstation.

Vad krävs för att vandra i Kebnekaise?

Vi vet att en packlista är någonting som efterfrågas och därför har vi bestämt oss för att skriva en fullständig lista över den utrustning som krävs för att bestiga Kebnekaise....Innehåll

  • Kläder.
  • Kängor & skor.
  • Ryggsäck.
  • Tält.
  • Sovsäck.

När är det bäst att besöka Kebnekaise?

Leden är en sommarled, vilket innebär att det inte finns några synliga ledmarkeringar på vintern. Vintertid är det också risk för laviner längs leden. Bästa tiden att gå brukar vara under juli och augusti. Att bestiga Kebnekaise är mycket krävande och olyckor sker varje år.

Vad kan man göra på Kebnekaise fjällstation?

Bestiga Keb. Att bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise är något som många drömmer om att göra. Men det är också en utmaning utöver det vanliga, ett äventyr på riktigt. Det finns två klassiska leder upp till toppen som utgår från fjällstationen, Östra och Västra leden.

Vad kostar det att gå upp för Kebnekaise?

En guidad tur kostar ca 1500 kronor, går man själv kostar det ingenting. Att hyra stavar kostar ungefär 130 kronor för en dag och stegjärn 160 kronor.