:

Vad används till i Excel?

Innehållsförteckning:

  1. Vad används till i Excel?
  2. Hur skriver man kvot?
  3. Hur gör man ett ungefär lika med tecken?
  4. Vad är om-funktionen i Excel?
  5. Hur skapar du en enkel formel i Excel?
  6. Vilka finansiella funktioner finns i Excel?

Vad används till i Excel?

Kalkylbladsprogram Excel används oftast för att skapa tabeller och beräkna och analysera data. Summan av de numeriska värdena kan beräknas automatiskt, och man kan skriva ut tabeller med snygg layout och skapa enkla diagram.

Hur skriver man kvot?

Resultatet av en division av två tal kallas kvot. Kvoten mellan a och b skrivs ofta som a/b, där b ≠ 0.

Hur gör man ett ungefär lika med tecken?

Tangentkombination. För att skriva tilde-tecknet på ett svenskt Windows-anpassat tangentbord hålls "Alt Gr"-tangenten nere och samtidigt trycka på tangenten till höger om "Å", följt av ett tryck på mellanslagstangenten om man bara vill ha tilde (~), eller exempelvis "o" om man vill ha "õ".

Vad är om-funktionen i Excel?

  • OM-funktionen är en av de funktioner som används mest i Excel. Med den kan du göra logiska jämförelser mellan ett värde och det du förväntar dig. Därför kan ett OM-uttryck ha två resultat. Det första resultatet är för om jämförelsen är sann och det andra är för om jämförelsen är falsk.

Hur skapar du en enkel formel i Excel?

  • Skapa en enkel formel i Excel 1 Klicka på den cell där du vill ange formeln i kalkylbladet. 2 Skriv in = (likhetstecken) följt av de konstanter och operatorer (upp till 8 192 tecken) som du vill använda i beräkningen. I vårt exempel skriver du =1+1. ... 3 Tryck på RETUR.

Vilka finansiella funktioner finns i Excel?

  • Excel innehåller en uppsjö av finansiella funktioner som kan användas för alla möjliga företagsekonomiska kalkyler. ... Det erhållna värdet, annuiteten, anges som regel i kronor per år. Den kan till exempel användas om investeringsalternativ med olika lång ekonomisk livslängd ska jämföras, ...