:

Hur man gör en Stinger?

Innehållsförteckning:

 1. Hur man gör en Stinger?
 2. Hur riggar man Stinger?
 3. Vad är Stingers?
 4. Hur fungerar jiggar?
 5. Vilken vikt på Jiggskalle?
 6. Hur fiska med jiggar?
 7. Vilka jiggar är bäst?
 8. Vilken Jiggskalle?
 9. Vilken färg gillar abborre?
 10. När ska man fiska med jigg?

Hur man gör en Stinger?

PysselFürAlle – Trekroks-stingershur gör man?

 1. Allt du behöver för att göra stingers “Mange-style”. ...
 2. Först öglan som ska sitta vid beteslåses och sen öglan för kroken. ...
 3. Tre gånger genom wirelåset så får du en bättre säkring att wiren inte rymmer och stingern tappar kroken och du tappar fisken.

Hur riggar man Stinger?

En för beteslåset och en för att fästa en stinger under magen på jiggen. Man kan då välja längd på stinger, antal krokar och krokstorlek efter önskemål. Angående längd tycker jag att det är lagom att ha ungefär sista tredjedelen av jiggen fri för att bibehålla stjärtens naturliga rörelse.

Vad är Stingers?

Stingers är ett tackel som används til jiggar och gummibeten för att få bak en eller flera krokar på betet för ökade krokningsegenskaper.

Hur fungerar jiggar?

Vanligast sättet att fiska jiggen på är att låta den studsa fram över botten. Efter nedslaget låter du jiggen sjunka ner tills den når botten. Ofta hugger fisken jiggen när den sjunker, därför är det viktigt att ha linan spänd. Slå över bygeln på rullen direkt när den når ytan.

Vilken vikt på Jiggskalle?

Mitt i sommaren då det är riktigt varmt i vattnet tycker jag att man inte skall vara rädd för att testa lite större jiggar runt 10-12 cm. Byt också till en tyngre jiggskalle runt 10 gram. Fiska sedan jiggen riktigt snabbt så får den en hetsig gång. Detta brukar kunna trigga igång de större abborrarna.

Hur fiska med jiggar?

Jiggfiske för abborre är enkelt: kasta ut, låt det sjunka till botten, sträck upp linan och fiska hem jiggen med små ryck längsmed botten. Är fisken aktiv kan man fiska relativt snabbt, ju kallare det blir i vattnet desto långsammare får man fiska. Det är viktigt att hålla bottenkontakt med jiggen.

Vilka jiggar är bäst?

Den personliga favoriten och slutgiltiga vinnaren i testet av den bästa jiggen 2020 blev ingen mindre än Lunker Citys Fin-S Fish 10 cm jigg. Denna shadjigg består av ett mjukt och följsamt material och är utvecklad med en tudelad stjärt vilket resulterar i en mycket känslig och bra gång redan i låga hastigheter.

Vilken Jiggskalle?

Vilken storlek på jiggskalle med krok skall jag ha?

 • 1/0 Här passar jiggar på runt 3 – 5 cm.
 • 2/0 Här passar jiggar på runt 4 – 6 cm.
 • 3/0 Här passar jiggar på runt 6 – 7 cm.
 • 4/0 Här passar jiggar på runt 8 – 9 cm.
 • 5/0 Här passar jiggar på runt 9 – 11 cm.
 • 6/0 Här passar jiggar på runt 11 – 14 cm.

Vilken färg gillar abborre?

I grumligt vatten grälla/skrikiga och kontrastrika färger som röd/vit, chartreuse/grön, gul, orange samt beten med mycket flash och glitter. Mulet väder – i klart vatten naturliga, dova och mörka färger. I grumligt vatten kontrastrika färger samt mörka och svarta färger kan faktiskt fungera riktigt bra.

När ska man fiska med jigg?

Mitt i sommaren då det är riktigt varmt i vattnet tycker jag att man inte skall vara rädd för att testa lite större jiggar runt 10-12 cm. Byt också till en tyngre jiggskalle runt 10 gram. Fiska sedan jiggen riktigt snabbt så får den en hetsig gång. Detta brukar kunna trigga igång de större abborrarna.