:

Vad är skillnaden på burrata och mozzarella?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är skillnaden på burrata och mozzarella?
  2. Vad dricka till burrata?
  3. Var hittar jag burrata?
  4. Vad smakar burrata?
  5. Vad är skillnaden på buffelmozzarella och mozzarella?
  6. Vad kan man äta till burrata?
  7. Vilket vin passar till burrata?
  8. Kan man värma burrata?
  9. Vad kostar en burrata?
  10. Hur fet är burrata?

Vad är skillnaden på burrata och mozzarella?

Burrata – Delikatessmozzarella Burrata är en handgjord delikatessmozzarella från den syditalienska regionen Apulien. Burrata, som kommer av italienskans burro smörig, är en extra krämig mozzarella, som är gjord på en blandning av mozzarella och grädde.

Vad dricka till burrata?

Skär upp en mozzarella och några tomater och så är förrätten klar. Vitt vin med frukt och lite syra blir bäst till den italienska färskosten.

Var hittar jag burrata?

Burrata 100g Zeta | Handla online från din lokala ICA-butik.

Vad smakar burrata?

Precis som buffelmozzarellan smakar inte heller burratan egentligen så mycket i sig, det är konsistensen som är ljuvlig med sitt krämiga och gräddiga inre. Att smaken är mild gör att den passar till det mesta som är smakrikt.

Vad är skillnaden på buffelmozzarella och mozzarella?

I Italien kallas mozzarella gjord på komjölk, inte för mozzarella utan för för fior di latte. Buffelmozzarella däremot, eller ”Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.” som den egentligen heter har en högre kvalitet och är ursprungsskyddad. ... Buffelmozzarella har en tätare, mer gräddig smak med en viss syrlighet.

Vad kan man äta till burrata?

Burrata med soltorkade söta tomater Lägg på söta cocktailtomater, färska, ugnsrostade eller torkade. Ringla över en god olivolja och granatäppelbalsamvinäger. Avsluta med att lägga lite basilika på toppen.

Vilket vin passar till burrata?

Fler exempel på färskostar är Mozzarella, Burrata, Feta och Cantadou. Smakmässigt är färskostar milda och lite syrliga, vilket gör att de passar bra ihop med många olika typer av viner. Välj ett fruktigt vitt vin, ett mjukt rött vin eller ett bubbel.

Kan man värma burrata?

Man måste inte steka tomaterna, men så här års när de ändå inte är i säsong här hemma tycker jag att det är gott att värma dem, för det gör att burratan smälter lite lätt också. Sedan är det bara att salta, peppra och strö på lite basilikablad! Kvällen är räddad!

Vad kostar en burrata?

14,95/st.

Hur fet är burrata?

Zeta Burrata

Förpackningsstorlekar275 g
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackningKylvara: max +8°C. Öppnad förpackning förbrukas samma dag.
Näringsdeklaration per 100 g (utan lag)Energi 9 kcalFett 21 gVarav mättat fett 12 gKolhydrat 1,3 gVarav sockerarter 1,3 gProtein 11 gSalt 0,54 g