:

Vad är rom gjord av?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är rom gjord av?
  2. Hur blir rom mörk?
  3. Vilken råvara används till rom?
  4. Vad är rom för något?
  5. Vilket glas dricker man rom ur?
  6. Vad ska man dricka rom ur?
  7. Hur länge håller rum?

Vad är rom gjord av?

Rom görs av juice direkt pressad från sockerrör eller melass, alltså den mörka, sirapsliknande massa som blir kvar när man tillverkat socker.

Hur blir rom mörk?

Mörk rom är som namnet antyder mörk till färgen. Färgen kommer från lagring i ekfat, vanligtvis mellan tre till tolv år och/eller av tillsats av sockerkulör (E150). Mörk rom kan även smaksättas med lite av det som blivit kvar i destillationspannan för att få en rom med mycket fyllig smak.

Vilken råvara används till rom?

Rom är en destillerad spritdryck som görs av jäst sockerrörssaft eller av melass från sockerrör.

Vad är rom för något?

Rom (latin och italienska Roma, uttalas båda ['ro:ma], namnet eventuellt av etruskiskt ursprung) är huvudstad i Italien sedan 1871 och var även huvudstad i det romerska riket under antiken. Rom är huvudstad i regionen Lazio och huvudort och en kommun i storstadsregionen Rom, innan 2015 provinsen Rom.

Vilket glas dricker man rom ur?

Konjaksglas med sin rymliga kupa passar utmärkt som romglas. Är ett glas som oftast finns på restaurang så du kan be att få romen serverad i detta glas om de inte har någon annat glas som du tycker passar.

Vad ska man dricka rom ur?

Rom, precis som med whiskey, kan man dricka med is eller vatten. Vatten spär ut rommen men slätar också ut smaken, men kan vara en idé att prova om du tycker att en rom känns smörigt fet. Men tänk på att det finns många olika typer och smaker av rom.

Hur länge håller rum?

Öppnar du inte dina flaskor håller de i princip hur länge som helst. – Du kan spara dem mycket länge. Spritdrycker, med undantag för grädd- och ägglikör, har näst intill obegränsad hållbarhet, skriver Systembolaget på sin sajt.