:

När startar bygget av Karlatornet?

Innehållsförteckning:

  1. När startar bygget av Karlatornet?
  2. När blir Karlatornet klart?
  3. Var ligger Karlatornet i Göteborg?
  4. När är Karlastaden klar?
  5. Hur går bygget av Karlatornet?
  6. Hur många våningar ska Karlatornet?
  7. Hur mycket kostar Karlatornet?
  8. Hur högt blir Karlatornet i Göteborg?

När startar bygget av Karlatornet?

Betongstommen ska vara klar sent våren 2023. – Det här är ett riktigt stort projekt och då är det viktigt att få till en organisation där alla kan arbeta rationellt. Något som är extra utmanande är att vi bygger färdig vartefter, nerifrån och upp. Det får inte bli några problem på vägen för då stoppas allt upp.

När blir Karlatornet klart?

Karlatornet är en skyskrapa under uppförande på Hisingen i Göteborg. Skyskrapan ritades av den amerikanska arkitektbyrån Skidmore, Owings and Merrill. Den byggs på Lindholmen norr om Lindholmsallén och planeras bli färdig 2023.

Var ligger Karlatornet i Göteborg?

Karlatornet växer fram i den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. Med sina ca 245 meter och 73 våningar blir Karlatorne. Ca 600 lägenheter, hotell, spa och utsiktsplats. Karlatornet är en unik byggnad som ritats av den välrenommerade arkitektbyrån Skidmore, Owings & Merrill.

När är Karlastaden klar?

Karlatornet beräknas stå klart i slutet av 2023 och får en utsiktsplats som är tillgänglig för allmänheten. Det blir Nordens högsta byggnad och ett landmärke i Göteborg som blir synligt från stora delar av staden.

Hur går bygget av Karlatornet?

VÅNINGAR: 73 våningar och därmed Nordens högsta hus. LÄGENHETER: 594 lägenheter. PÅLNING: Hela tornet vilar på 58 stycken grävpålar som var och en är två meter i diameter och är platsgjutna. De sträcker sig mellan 40-70 meter ner genom lera och är förankrade i berget.

Hur många våningar ska Karlatornet?

Karlatornet blir med sina 245 meter Göteborgs första skyskrapa. Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med sina 73 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar.

Hur mycket kostar Karlatornet?

Bostäder En billig etta för 1,7 miljoner kronor, en femma högt upp för 15 miljoner – eller ett penthouse för 30. Det är de preliminära priserna i Sernekes Karlatornet.

Hur högt blir Karlatornet i Göteborg?

När det står klart år 2021 ska Karlatornet vara 245 meter högt och innehålla 73 våningar för bostäder, kontor och hotell. Än så länge har byggnaden dock inte nått marknivå.