:

Hur gör man för att få aktivitetsstöd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man för att få aktivitetsstöd?
  2. Hur mycket får jag i aktivitetsstöd?
  3. Hur många kronor får du i aktivitetsstöd?
  4. Vad är Aktivitetsstöd och är skattepliktig?
  5. Hur mycket aktivitetsstöd får du i a-kassan?

Hur gör man för att få aktivitetsstöd?

Hur gör jag för att ersättning? När du har blivit inskriven i något av våra program, ansöker du om ersättning hos Försäkringskassan. Du ansöker för en månad i taget i efterskott. Enklast är att ansöka på Försäkringskassans webbplats.

Hur mycket får jag i aktivitetsstöd?

  • Hur mycket får jag i aktivitetsstöd? Ersättningen du får beror på huruvida du uppfyller villkoren för a-kassa samt hur många dagar med a-kassa och aktivitetsstöd som du har förbrukat. Ett exempel är 223 kronor per dag om du inte uppfyller villkoren för a-kassa och deltar i ett program på heltid.

Hur många kronor får du i aktivitetsstöd?

  • Du kan få högst 680 kronor och lägst 320 kronor per dag i aktivitetsstöd om du deltar i ett program på heltid. Dagarna med aktivitetsstöd räknas av från de dagar du skulle ha fått ersättning från a-kassan. Aktivitetsstöd minskas med tiden Ditt aktivitetstöd minskas ju fler dagar du får ersättning.

Vad är Aktivitetsstöd och är skattepliktig?

  • Ersättningen som du får kallas aktivitetsstöd och är skattepliktig. Det betyder att Försäkringskassan drar av skatt innan utbetalning. Minimera . Om du är mellan 18 och 24 år och uppfyller villkoren för a-kassa . Om du uppfyller villkoren för a-kassa är din ersättning per dag.

Hur mycket aktivitetsstöd får du i a-kassan?

  • Om du uppfyller villkoren för a-kassa beräknas ditt aktivitetsstöd utifrån vad du skulle ha fått i a-kassa. Du kan få högst 680 kronor och lägst 320 kronor per dag i aktivitetsstöd om du deltar i ett program på heltid. Dagarna med aktivitetsstöd räknas av från de dagar du skulle ha fått ersättning från a-kassan.