:

Hur gör man Snipping Tool?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man Snipping Tool?
  2. Hur gör jag en print screen?
  3. Var sparas Skärmklipp?
  4. Hur gör man en print screen på HP?
  5. Varför kan jag inte göra Print Screen?
  6. Hur gör du för att ta en kopia på datorns skärmbild hela skärmen respektive en del av den?
  7. Var hittar jag urklipp på datorn?

Hur gör man Snipping Tool?

Dra markören runt ett objekt i form av en rektangel. Markera ett fönster, till exempel en dialogruta, som du vill ta en skärmbild av. Ta en skärmbild av hela skärmen. När du tar ett skärmklipp kopieras det automatiskt till fönstret Skärmklippverktyget där du kan göra ändringar, spara och dela det.

Hur gör jag en print screen?

Ta en skärmbild av hela skärmen genom att trycka på Print Screen (det kan även stå PrtScn eller PrtScrn på den) på tangentbordet. Du hittar tangenten högst upp, till höger om alla F-tangenter (F1, F2 osv.) och ofta i rad med piltangenterna.

Var sparas Skärmklipp?

När bilden är tagen hamnar den i en mapp som heter Skärmdumpar och i de allra flesta fallen visas en foto-ikon högst upp på skärmen precis efter att du har tagit skärmbilden. Om du klickar på denna bild så får du fram din skärmbild och du kan då använda den som du önskar, precis som Smartify utlovat.

Hur gör man en print screen på HP?

Windowsklassikern är tangenten Print Screen (ibland PrtScr). Tryck på den, öppna valfritt ritprogram (Paint går bra) och klistra in med ctrl+v. Om du har flera skärmar, är en variant är att använda tangentkombinationen Alt + PrtScr för att bara ta en bild av det aktuella fönstret.

Varför kan jag inte göra Print Screen?

Prova att hålla ned Windowsknappen och klicka på Print Screen knappen, då borde en skärmbild sparas i mappen Bilder i Mina dokument.

Hur gör du för att ta en kopia på datorns skärmbild hela skärmen respektive en del av den?

För att ta en bild av hela skärmen trycker du på tangenten Prt Scr (Print Screen) som sitter uppe till höger på tangentbordet. Det går även att ta en bild av det aktiva fönstret med Alt + Prt Scr. För att ta en bild av ett område på skärmen trycker du på Windows-tangenten + Skift + S.

Var hittar jag urklipp på datorn?

Om du vill öppna din urklippshistorik trycker du på Windows-tangenten + V. I historiken i Urklipp kan du klistra in och fästa vanliga objekt genom att välja ett enskilt objekt på menyn Urklipp.