:

Hur tar man frön från chili?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man frön från chili?
  2. Hur tar man tillvara på chili?
  3. Hur hantera chili?
  4. När ska man ta frön från chili?
  5. Hur tar man frön från squash?
  6. Kan man frysa in chili?

Hur tar man frön från chili?

Du kan även ta dina egna frön från köpa chilifrukter, det viktiga är att frukterna är mogna när du tar fröna låt gärna fröerna torka några dagar dock inte i direkt solljus. Du skall så dina chilifrön dec - mars lite beroende på vilken chilisort du odlar. Plantera 2-3 frön i varje kruka cirka 0.5-1cm ner i jorden.

Hur tar man tillvara på chili?

Snabbast och enklast är att lägga chilin i frysen i en burk eller påse precis som de är. Detta är också perfekt om du har köpt en chilifrukt och bara använt halva. På så vis har du antagligen precis lagom mängd kvar till nästa tillfälle.

Hur hantera chili?

– Enklast att torka chili är egentligen att använda en frukt- och svamptork, men har du inte tillgång till det så går det bra att torka i ugnen på 50 grader över natten. Låt luckan stå lite på glänt. Det går även fint att halvera frukterna och lägga öppet för att torka.

När ska man ta frön från chili?

En lämplig tid att plantera dina chilifrön är i slutet av januari. Placera två - tre frön i varje kruka med jord och placera gärna krukorna på ett varmt ställe i hemmet, exempelvis ovanför ett element. När du planterar chilifröna behövs några centimeters jord ovanpå. Se till att jorden alltid är fuktig.

Hur tar man frön från squash?

Vi brukar börja med att dela zucchinifrukten på längden. Därefter gröpar vi runt med fingrarna i fröhuset för att hitta alla frön. Eftersom de brukar vara ganska slemmiga brukar vi skölja av dem noga under rinnande vatten. En sil eller durkslag är bra redskap för det.

Kan man frysa in chili?

Fyll en 3-literspåse med chili och lägg rakt i frysen. Sedan kan du plocka upp genomfrusen chili allteftersom du behöver den i matlagningen. Det räcker att du låter den tina i ett par minuter innan den går att skära med hjälp av en kniv.