:

Hur skriver man ett medborgarförslag?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skriver man ett medborgarförslag?
  2. Hur går ett medborgarförslag till?
  3. Vad innebär Linköpingsförslaget?
  4. Hur ser beslutsprocessen ut i en kommun?
  5. Hur ser ett medborgarförslag ut?
  6. Vad är ett förslag?

Hur skriver man ett medborgarförslag?

Krav som ställs på ett medborgarförslag

  1. Vara skriftligt.
  2. Vara försett med namn, adress och telefonnummer till den/dem som lämnat förslaget. ...
  3. Vara märkt "Medborgarförslag"
  4. Vara ett konkret förslag som kommunfullmäktige ska ta ställning till.
  5. Inte handla om mer än en sak per förslag.

Hur går ett medborgarförslag till?

Du får en skriftlig bekräftelse via brev eller e-post från kommunen på att ditt medborgarförslag tagits emot. Vid nästkommande sammanträde överlämnar kommunfullmäktige förslaget till kommunstyrelsen eller den nämnd som ansvarar för frågan. Ansvarig nämnd utreder därefter förslaget och fattar beslut.

Vad innebär Linköpingsförslaget?

Ett Linköpingsförslag är en idé eller ett förslag från dig som bor i kommunen eller som berörs av dess verksamhet. ... Linköpingsförslaget är ett annat namn för e-förslag eller e-petition, vilket innebär att förslaget publiceras på kommunens webbplats så att andra kan stödja och kommentera det.

Hur ser beslutsprocessen ut i en kommun?

Ärendet kommer in Beslutsprocessen börjar med att ett ärende kommer in till kommunen. Det finns många olika sorters ärenden, till exempel medborgarförslag, motioner från politiker eller skrivelser från myndigheter, företag eller tjänstepersoner inom kommunen.

Hur ser ett medborgarförslag ut?

Ett medborgarförslag är ett förslag om att förändra något inom kommunens ansvarsområde. ... Alla medborgarförslag ser självklart olika ut men vad de har gemensamt är att de alltid ska innehålla uppgifter om; Namn, adress, telefonnummer och e-postadress.

Vad är ett förslag?

Förslag kan syfta på: Förslag (musik) – ton före huvudton. Proposition – ett förslag om beslut som regeringen respektive statsrådet lägger fram inför riksdagen i Sverige och Finland. Motion (förslag) – ett förslag till beslut som väcks av en enskild person eller en grupp av personer i en beslutande församling.