:

Vad är en hållbar energikälla?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en hållbar energikälla?
  2. Hur går Handelsbanken hållbar energi?
  3. Hur går Handelsbankens fonder?
  4. Vilka aktier Handelsbanken hållbar energi?
  5. Hur stor del av Sveriges totala energianvändning är idag förnyelsebar?

Vad är en hållbar energikälla?

Tillgång till hållbar, tillförlitlig och förnybar energi och rena bränslen är en förutsättning för att kunna möta flera av de utmaningar världen står inför idag som fattigdom, klimatförändringar och en inkluderande tillväxt. De förnybara energikällorna* blir billigare, säkrare och effektivare. ...

Hur går Handelsbanken hållbar energi?

Handelsbanken Hållbar Energi är en aktivt förvaltad fond med renodlat fokus på hållbarhet. Fonden placerar globalt i företag som utvecklar eller använder teknologier och metoder för att begränsa den globala uppvärmningen genom att direkt eller indirekt begränsa utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser.

Hur går Handelsbankens fonder?

Välj mellan att månadsspara och att investera ett engångsbelopp eller en kombination av båda. Du kan spara direkt på ett fondkonto eller i ett investeringssparkonto (ISK). Om du sparar i ett ISK behöver du inte deklarera och skatta för dina affärer, istället betalar du en schablonskatt.

Vilka aktier Handelsbanken hållbar energi?

Innehav 2021-09-30

10 största innehav
Darling Ingredients Inc4,6 %
Orocobre Ltd4,3 %
Enel SpA3,5 %
Livent Corp3,4 %

Hur stor del av Sveriges totala energianvändning är idag förnyelsebar?

Användningen av förnybar energi i förhållande till slutlig energianvändning var 56 procent under 2019. Under de senaste tio åren har andelen förnybart ökat med 9 procentenheter. Sverige har som mål att andelen förnybar energi ska vara 50 procent år 2020. Denna nivå passerades år 2012.