:

Vad innebär en inkråmsaffär?

Innehållsförteckning:

  1. Vad innebär en inkråmsaffär?
  2. Kan man köpa en enskild firma?
  3. Varför inkråmsförvärv?
  4. Hur mycket kostar det att köpa ett aktiebolag?
  5. Vad kostar det att ta över ett aktiebolag?

Vad innebär en inkråmsaffär?

Inkråmsaffär. Om du vill köpa en del av verksamheten (en verksamhetsgren) köper du inkråmet. Köp av inkråm innebär att du endast köper tillgångarna i ett företag, eller utvalda delar av tillgångarna. Det kan till exempel handla om leverantörsavtal, tillstånd och andra immateriella tillgångar.

Kan man köpa en enskild firma?

Två former av köp Detta kallas en inkråmsaffär. Eller så köper du aktier (aktiebolag) eller andelar (handelsbolag) i företaget. En enskild firma är inte någon juridisk person. Den kan därför endast överlåtas genom att tillgångarna i företaget överlåts.

Varför inkråmsförvärv?

Det kan ju vara så att det föreligger brister i bokföringen eller att företaget (verksamheten) har dragit på sig skatteskulder, i dessa fall kan det vara en bra idé att göra ett inkråmsförvärv, eftersom man i dessa fall inte ”tar över” problem som härrör hur själva bolaget har sköts med avseende på exempelvis ...

Hur mycket kostar det att köpa ett aktiebolag?

Det är inget krav att alla stiftare tecknar aktier i företaget. Du kan betala aktier genom att sätta in pengar på ett särskilt konto i banken eller med så kallad apportegendom. Det krävs minst 25 000 kronor i aktiekapital för privata aktiebolag och minst 500 000 kronor för publika aktiebolag.

Vad kostar det att ta över ett aktiebolag?

Starta aktiebolag

ÄrendeE-tjänstBlankett
Registrera aktiebolag1 9002 200
Anmäla särskilt företagsnamn, per styck1 4001 600
Anmäla företagsnamnet på främmande språk, per styck1 4001 600