:

Hur förvarar man vitkål?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvarar man vitkål?
  2. Hur länge håller Skuren vitkål?
  3. Hur länge håller ett vitkålshuvud i kylen?
  4. Hur fryser jag in vitkål?
  5. Hur länge håller vitkål i kylskåp?
  6. När ska man så vitkål?

Hur förvarar man vitkål?

Vitkålen ska förvaras i kylskåpet, då håller den i veckor. Ett tips är att du kan fräscha upp ett ledset kålhuvud genom att skära bort den nedersta, torra biten av stjälken och lägga kålen i en skål med kallt vatten en stund, så återfår bladen sin spänst.

Hur länge håller Skuren vitkål?

Kål trivs bäst kallt i kylen men håller sig i rumstemperatur i cirka 15-20 dagar. Man kan göra kålen fräsch igen genom att skära bort de yttersta torra bladen och därefter lägga dem i en djup tallrik med kallt vatten.

Hur länge håller ett vitkålshuvud i kylen?

Vitkål är en kålsort som kan lagras upp till sex månader, och därför går att hitta lokalt odlad större delen av året.

Hur fryser jag in vitkål?

Vitkål bör man blanchera innan frysning för att den inte ska bli vattnig och soggig när den tinas upp igen. Frysning spränger cellerna i de färska kålbladen och gör dem oaptitliga. Blancherar man först så blir cellväggarna mer elastiska och håller bättre.

Hur länge håller vitkål i kylskåp?

Kål (rödkål, vitkål, blomkål, brysselkål och grönkål) trivs bäst i plastpåse i kylskåpet. ha fukt och kan förvaras 3-4 dagar i kylskåp. så länge.

När ska man så vitkål?

Svensk säsong: Vitkål har god hållbarhet och finns ofta hela året. Rödkål: september-mars. Romanesco: juni-juli. Blomkål: juni-november.