:

Kan man förvara konstrotting utomhus på vintern?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man förvara konstrotting utomhus på vintern?
  2. När sätta ut utemöbler?
  3. Kan teak stå ute på vintern?
  4. Kan plastmöbler stå ute på vintern?
  5. När kan man olja utemöbler?

Kan man förvara konstrotting utomhus på vintern?

Utemöbler av polyrattan/konstrotting är populära. De kräver inte mycket underhåll, och man kan låta dem stå ute hela året. Flätverket på de billigaste varianterna riskerar dock att mörkna och spricka efter 6-8 år.

När sätta ut utemöbler?

I år 2019, ska man ställa fram klockan till sommartid 31/3 och ställa tillbaka 27/10 till vintertid. Ett bra datum för att ställa fram sina utemöbler i år är 31/3. Självklart kan man göra detta innan eller efter detta datum, allt styrs till slut av hur vädret är.

Kan teak stå ute på vintern?

Trämöbler behöver lite mer omsorg under vintern än exempelvis möbler av konstrotting eller plast. Obehandlad teak är också ett tåligt material som klarar att stå utomhus, medan utemöbler av järn behöver stå torrt om du inte väljer att slipa och måla om dem till våren, ifall du låter dem stå ute under vintern.

Kan plastmöbler stå ute på vintern?

Vissa material klarar fint att stå utomhus hela året runt. Om dina utemöbler är i plast eller aluminium behöver du inte oroa dig – de kan gott bli stående. Kontrollera bara att alla skruvar också är gjorda av aluminium. Om inte är det bättre att ta in möblerna, annars riskerar du att skruvarna rostar över vintern.

När kan man olja utemöbler?

Vänta med att olja trallen och utemöblerna tills temperaturen är mellan 10 och 25 grader och risken för regn är liten.