:

Hur länge håller sig en sockerkaka?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller sig en sockerkaka?
  2. Hur länge håller sockerkaka i rumstemperatur?
  3. Hur länge håller sig en sockerkaka i kylen?
  4. Hur länge håller en kaka?
  5. Hur länge håller fikabröd?
  6. Hur förvarar man bäst en sockerkaka?

Hur länge håller sig en sockerkaka?

Sockerkakan går bra att frysa, hel, halv eller i bitar. Hållbarhet ca 6 månader. I rumstemperatur håller den sig en vecka.

Hur länge håller sockerkaka i rumstemperatur?

Jag förvarar min sockerkaka helt respektlöst i rumstemperatur (utom möjligen mitt under rötmånaden) på en tallrik, med formen som lock över och äter den inom ett par dagar. Vill man blåsa liv i en sunkig sockerkaka kan man rosta den i en torr gjutjärnspanna eller steka den i smör och servera den med glass.

Hur länge håller sig en sockerkaka i kylen?

Måste man äta upp allt direkt? Nej, en sockerkaka håller sig faktiskt i upp till 5 dagar även om den inte innehåller massa konserveringsmedel. Förvara den i en plastpåse.

Hur länge håller en kaka?

Några dagar, 2-3, kan man förvara kladdkakan i rumstemperatur. Täck med tallrik eller form. I kylen håller kladdkakan längre.

Hur länge håller fikabröd?

Färdig tårta: ca 1-2 dagar i kyl. Bullar: minst 3 månader i frys, 1-2 dagar i tätt sluten påse i rumstemperatur. Mjuka kakor: minst 3 månader i frys och ca 1-2 dagar i rumstemperatur.

Hur förvarar man bäst en sockerkaka?

Sockerkakan är såklart som godast om man äter den direkt, men kan utan problem förvaras under sin form eller under aluminiumfolie, där den håller sig i 3-5 dagar. Gillar du att kakan blir lite fuktig på utsidan så kan du stoppa den i en plastpåse, där den håller sig i en dryg vecka.