:

Hur förvarar man julgodis?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvarar man julgodis?
  2. Hur vet man att kolan är klar?
  3. Hur länge håller Julkola i kylen?
  4. Varför blir min kola Sockrig?
  5. Hur ska man förvara Julkola?
  6. Hur förvaras Mintkyssar?

Hur förvarar man julgodis?

Godiset kan du göra långt innan julafton och det håller sig gott länge om det förvaras svalt - förslagsvis i kylen. Det mest klassiska julgodiset är nog julknäck i hård konkurrens med ischoklad. Vanligaste julgodiset är knäck, kola och ischoklad. Andra klassiker är mintkyssar, julstubbe och rischoklad.

Hur vet man att kolan är klar?

Här beskriver vi hur du med hjälp av termometer och kulprov tar reda på när kolan är klar - och så rekommenderar fem goda kolarecept!...Temperatur för kola

  1. Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt för mjuk kola.
  2. Vid 140-145°C får man hårda kolor som är lite sega mitt i.
  3. Vid 160°C är smeten karamellfast.

Hur länge håller Julkola i kylen?

Hur länge håller kolan i kylskåp? Uppåt tre månader kan kolan hålla, men förvara den hellre torrt och svalt i en burk, inte i kylskåp.

Varför blir min kola Sockrig?

❄︎ Rör inte för mycket i kolan när den kokar, det kan också göra den sockrig. ❄︎ Dra inte med ”bottensatsen” när du häller upp kolan, den kan också påverka så att konsistensen blir sockrig. ... Då finns det chans att kolan klarat sig undan den brända smaken. Sätt den i kylen så får du ändå en duglig konsistens.

Hur ska man förvara Julkola?

Kolan förvaras bäst i en lufttät burk och håller då i 2-3 veckor. Om du inte virar in kolan i papper en och en, se till att du lägger bakplåtspapper mellan de olika lagren med kola.

Hur förvaras Mintkyssar?

Klicka ut på ett bakplåtspapper, låt den stelna och så på med en klick smält choklad. Så enkelt, gott julgodis! Förvara dem i kylen i en burk med tätslutande lock.